Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Disk / Disktrasor & Svampar / Maistic Naturlig Kökssvamp Grov & Mjuk

En plastfri kökssvamp från Maistic som är effektiv på de flesta typer av rengöringsytor i kök, badrum eller andra ytor, inne som ute. Svampen består av en mjukare skrubbdel, tillverkad av träbaserad cellulosa, för ömtåligare ytor samt en grövre luffasvamp för tuffare fläckar och matrester. På cellulosavampen har man sytt fast luffasvampen med bomullstråd, dvs. den är inte limmad.

  • Tillverkad av biobaserade material.
  • Passar all slags rengöring.
  • Kan användas om och om igen.
  • Efterlämnar ingen mikroplast.
  • Fri från plast, lim och färgämnen.

Skötselråd:
Vid behov, rengör i kokande vatten med lite ättika, alternativt i diskmaskinens överkorg för glas. Låt gärna svampen torka stående efteråt. Rengöring i tvättmaskin rekommenderas inte, då det sliter på svampen och förkortar livslängden.

Mått: ca. 11 x 7 cm

OBS! Om du behöver rengöra finporslin eller putsa ömtåliga metaller så rekommenderar vi Maistic skrubbsvamp med hampa, som har en lättare skrubbeffekt.

Material:
Cellulosa från träfibrer, loofahgurka och bomullstråd.

Tillverkad i Kina.

Plast utgör ett allt större problem för vår miljö och hälsa. Maistic vill vara en del av lösningen genom att erbjuda plastfria avfallspåsar, fryspåsar och hundpåsar tillverkade av förnyelsebara råvaror. Påsarna är ett miljövänligare alternativ till de traditionella petroleumbaserade plast- och soppåsarna som bryts ned väldigt långsamt i naturen och frigör mikroplaster. Maistics biopåsar är baserade på ekologisk majsstärkelse och är certifierat komposterbara och biologiskt nedbrytbara i enlighet med den europeiska standarden EN 13432. Maistic använder inga skadliga kemikalier som till exempel ftalater, BPA eller tungmetaller i produktionen. I sortimentet från Maistic hittar du, förutom bioplastpåsar, även andra växtbaserade och mikroplastfria produkter. Vad sägs om tandtråd av bioplast, sugrör av vetestrå eller bambu, disktrasor och kökssvampar av cellolusa, hampa eller luffa?