Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Kök / Matförvaring / Rowen Stillwater Oliwrap Vegan Food Wrap Mixed Pack - Black Rose, 3 ark

Oliwrap Vegan Food Wrap är ett miljövänligt alternativ till plast- och aluminiumfolie. Detta Mixed Pack i mönstret Black Rose innehåller tre stycken wraps i storlek Small, Medium och Large.

Oliwrap kan användas som ett naturligt folie för att slå in bröd, frukt, grönsaker, ost, snacks, smörgåsar och annat. Det fungerar även utmärkt för att täta en skål som exempelvis innehåller matrester, sallad eller en deg som ska jäsas. Slå in din produkt och värm duken med händerna i 5-10 sekunder, så hålls den på plats. Ska en skål täckas så lägger du på duken och använder värmen från händerna för att forma den runt kanten.

Oliwrap är gjord av bomullstyg som har behandlats med en blandning av tallkåda, ekologisk ricinolja och vax från oliv och raps. Till skillnad mot många andra vaxdukar innehåller denna inte bivax och passar därför även dig som är vegan. Oliv-vaxet kommer från spanska oliver och har nästan identiska egenskaper som bivax. Vaxduken är lätt att rengöra och håller i ca. 6-12 månader vid normal användning. När ditt naturliga folie behöver bytas ut kan det slängas i komposten.

  • 100% växtbaserat folie.
  • Återanvändbar och komposterbar.
  • Håller dina matvaror fräscha länge.
  • Plastfri förpackning.
  • Fri från bivax, palmolja och soja.

Skötselråd:
Vid behov kan du tvätta av vaxduken med ett milt diskmedel i kallt till ljummet vatten (varmt vatten förstör beläggningen). Låt lufttorka eller torka av med en handduk. Förvara din Oliwrap på ett ställe där det inte blir för varmt, till exempel i kökslådan. Undvik direktkontakt med varma livsmedel, rått kött, rå fisk och kyckling. Ej lämplig för diskmaskin, mikrovågsugn eller vanlig ugn.

Mått:
Small: ca. 20 x 20 cm
Medium: ca. 25 x 25 cm
Large: ca. 30 x 30 cm

 

Material/ingredienser:
Olea europaea fruit wax, Brassica napus wax, Colophony, Ricinus communis oil*, Cotton fabric. * = ekologisk.

OBS! Ej lämplig för dig som har tall-allergi eller relaterade allergier.

Tillverkad i England.

Rowen Stillwater är ett varumärke från Storbritannien som har specialiserat sig på veganska vaxdukar och andra zero waste-produkter. Deras Vegan Wax Food Wrap, som består av bomullstyg, kåda samt en blandning av växtbaserade oljor och vax, kan användas som ett naturligt folie för att täcka skålar eller slå in bröd, frukt, grönsaker, ost och annat. Till skillnad mot traditionellt folie, kan Vegan Wax Food Wrap tvättas av i kallt vatten och återanvändas i upp till ett år. Vaxdukarna är 100% biologiskt nedbrytbara och kan slängas i komposten när de är förbrukade.Kanonpriser i butiken just nu!