Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Avfallshantering / Nedbrytbar plast / Ecopåsar Miljövänlig Avfallspåse utan handtag - 10 L, 20-pack

Miljövänliga avfallspåsar för komposterbart avfall och restavfall. Avfallspåsarna är certifierade som OK Compost Home, vilket betyder att de kan komposteras i en välskött hemmakompost. Påsen ”andas” utan att läcka, och lämpar sig väl för såväl brännbart som komposterbart avfall.

Ecopåsar är ett koncept med påsar helt tillverkade av majs. Företaget köper upp majs som annars skulle ha eldats upp, och genom en speciell process med vatten och majspulver får man fram ett material som får samma hållfasthet, elasticitet och förmåga att skydda innehållet som oljebaserad plast. Påsarna innehåller ingen oljebaserad plast eller polyester, inte helt ovanliga delkomponenter i ”miljöpåsar”.

  • 100% biologiskt nedbrytbara.
  • Tillverkas av förnybar råvara.
  • Nedbrytningstid 60-90 dagar i fuktig miljö.
  • Klarar vikt upp till 11 kg.
  • Bygger inte på några sopberg eller plastöar i havet.
  • Tar ingen extra odlingsyta i anspråk eftersom påsarna tillverkas av en oanvändbar restprodukt som annars skulle eldats upp.
  • Kräver mindre resurser än såväl pappers- som traditionella plastpåsar genom sin livscykel.
  • Samma bärkraft som sin motsvarighet i traditionell plast.

Mått:
Längd: 45 cm
Bredd: 40 cm

Volym: 10 liter

 

Material:
Majsstärkelse

Ecopåsar är den nya generationens svar på dagens fossilbaserade plast vilken snart kommer att vara historia. Produkterna tillverkas uteslutande av biologiskt nedbrytbart material i en process där produktens hela livscykel värnar om människor, djur och miljö. Ecopåsar är ett ungt Malmöbaserat företag som tagit fram den nya generationens påsar, tillverkade av 100% majs. De naturliga polymererna skapar en stark och smidig film som är komposterbar och biologiskt nedbrytbar. Ecopåsar är dessutom mindre resurskrävande än papperspåsar genom sin livscykel.

Ecopåsar innehåller ingen oljebaserad plast eller polyester, inte helt ovanliga delkomponenter i ”miljöpåsar”. Processen kontrolleras av Vincotte International för att säkerställa att produktion och varornas hela livscykel lever upp till EU-standard EN-13432 OK Compost och OK Compost Home. OK Compost intygar inte ”bara” att produkterna är nedbrytbara, de tillför även näringsämnen som ger god jordkvalitet vid kompostering.Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Klicka här för att se våra omdömen hos Prisjakt!