Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Avfallshantering / Nedbrytbar plast / Maistic Komposterbar Avfallspåse - 30 L, 10-pack

Komposterbar avfallspåse från Maistic som rymmer 30 liter och levereras i 10-pack. Avfallspåsen är av andra generationen 'Maistic 2.GEN' och består av nyutvecklat material som är starkare och mer hållbart. Påsarna är gjorda av den nya bioplasttypen PHA, skapad av rester från livsmedelsproduktion. Materialet innehåller majsbaserad bioplast; majsen är ekologiskt odlad utan bekämpningsmedel. De är godkända för kontakt med livsmedel och har en förstärkt rundad botten, så kallad stjärnsvets, för att minska risken för läckage.

Avfallspåsarna från Maistic bär certifieringen OK Compost HOME, vilket betyder att de uppfyller kraven för att vara biologiskt nedbrytbara/komposterbara i en välskött hemkompostering. De bryts ned till 100% tillsammans med ditt matavfall i ett kompostkärl och blir till ett bra och näringsrikt jordförbättringsmedel för trädgården. Certifieringen innebär också att de inte får innehålla ftalater, bisfenoler (BPA) eller andra skadliga kemikalier och mjukgörare som används i vanlig petroleumbaserad plast.

Skötselråd:
Det rekommenderas att byta påse vartannat eller vart tredje dygn för att undvika nedbrytning och dålig lukt inomhus. Hållbarheten är minst ett år från produktionsdagen och ofta längre om de förvaras ihoprullade i kartongen. Bäst före-datum är tryckt på förpackningen.

Färg: Mörkgrön
Mått:
65 x 50 cm
Tjocklek: 17 my

Material:
Majsbaserad bioplast (PHA).

Tillverkade i Kina.

Plast utgör ett allt större problem för vår miljö och hälsa. Maistic vill vara en del av lösningen genom att erbjuda plastfria avfallspåsar, fryspåsar och hundpåsar tillverkade av förnyelsebara råvaror. Påsarna är ett miljövänligare alternativ till de traditionella petroleumbaserade plast- och soppåsarna som bryts ned väldigt långsamt i naturen och frigör mikroplaster. Maistics biopåsar är baserade på ekologisk majsstärkelse och är certifierat komposterbara och biologiskt nedbrytbara i enlighet med den europeiska standarden EN 13432. Maistic använder inga skadliga kemikalier som till exempel ftalater, BPA eller tungmetaller i produktionen. I sortimentet från Maistic hittar du, förutom bioplastpåsar, även andra växtbaserade och mikroplastfria produkter. Vad sägs om tandtråd av bioplast, sugrör av vetestrå eller bambu, disktrasor och kökssvampar av cellolusa, hampa eller luffa?