Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Bakning / Superfruit Kokossocker, 500 g

Kokossocker eller kokospalmsocker smakar fruktigt, liknande brun farin och råsocker. Tack vara den utpräglade sötman är kokossocker en riktig hit när det gäller sötning i alla dess former. Det är enkelt att byta mot vanligt socker och perfekt att använda i desserter, raw food, kaffe, bakning och matlagning!

Kokossocker kommer från kokospalmen och det är saven från blommorna som varsamt samlas. Saven reduceras försiktigt till en tjock sirap som torkas och mals till socker vilket ger en naturnära och ekologisk slutprodukt. Kokospalmsocker har ett lågt GI på runt 35, vilket är att jämföra med till exempel rörsocker vars GI ligger runt 68. Det innebär att det tar längre tid för kroppen att bryta ned det än till exempel vanligt strösocker och ger därför en jämnare blodsockernivå. Kokossocker innehåller dessutom mineraler och vitaminer. Superfruits kokossocker innehåller inga tillsatser.

Ingredienser:
Ekologiskt kokospalmsocker.

Ursprungsland: Indonesien.

Förvaring:
Torrt och svalt, undvik direkt solljus.

Näringsvärde per 100 g:  
Energi 1682 kJ / 400 kcal
Fett 1 g
- varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrater 95 g
- varav sockerarter 73 g
Fiber 4,1 g
Protein 0,8 g
Salt 0,6 g
Kalium 717 mg (36% DRI)
Kalcium 257 mg (32% DRI)

I Superfruits sortiment hittar du några av världens mest näringsrika frukter och bär samt alger, örter, frön, svampar, kryddor med mera. Superfruit ger dig naturliga och ekologiska produkter av högsta kvalitet, med garanterat ursprung och utan onödiga tillsatser.