Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Bakning / Khoisan Tea Ekologisk Agar Agar, 30 g

Khoisan Tea Agar Agar är ett vegetabiliskt geleringsmedel i pulverform som kan användas till mängder av desserter och bakverk istället för gelatin, till exempel pannacotta, mousse och cheesecake. Den gelbildande effekten kommer från Agar Agar som är en rödalg. 1 tsk (ca. 5 g) Khoisan Tea Agar Agar motsvarar ungefär 6 gelatinblad.

  • Veganskt alternativ till gelatin.
  • Enkel, snabb och bekväm att använda.
  • Lukt- och smaklös.
  • Innehåller fibrer, kalium, kalcium och magnesium.
  • Fri från gluten, konserveringsmedel, stärkelse och tillsatser.

Användning:

Blanda önskad mängd Agar Agar-pulver med kall vätska och låt stå i 1-2 minuter. Värm upp blandningen i mikro på högsta effekt i 25 sekunder eller koka upp under omrörning i minst 2 minuter. Låt svalna. Blanda sedan med övriga ingredienser enligt ditt recept. Om ingen vätska redan ingår i receptet så blandar du 2 msk vatten per 1 tsk Agar Agar och värmer enligt instruktionerna ovan. OBS! Tänk på att blandningen inte tjocknar om vätska från citrusfrukter används.

Ingredienser:
Agar Agar-pulver* (från rödalg). * = ekologisk.

Ursprungsland: Packas i Tyskland.

Khoisan Tea är ett sydafrikanskt varumärke som förknippas med fantastiska Rooibos-teer och äkta bourbonvanilj. Under senare år har Khoisan Tea breddat sitt ekologiska sortiment och erbjuder nu även produkter för bakning och smaksättning. Samtliga produkter är ekologiska och flera av dem är även KRAV-märkta.

Bourbonvaniljen har sitt ursprung på Madagaskar och kännetecknas av en kraftfull, söt smak som är en perfekt smaksättare. Teerna odlas i Sydafrika, närmare bestämt i ett område utanför Kapstaden som är det enda stället i världen där Rooibosbuskarna växer. Det röda teet är naturligt fritt från koffein och passar därför också gravida och barn.