Stäng
(Välj varumärke)
Örtagubben Lomme, 50 g
Örtagubben Lomme, 50 g

Lomme tillhör ett av våra vanligaste ogräs. Det är en ett- eller tvåårig ört som kan bli upp till fyra decimeter hög. Örtens frön innehåller senapsoljor vilket ger en god kryddig smak till maten. Även rötterna har en kryddig smak som påminner om rädisa och ingefära. Lomme innehåller järn, C-vitamin, kalcium och en del vitamin K. I kroppen används vitamin K för att blodet ska kunna koagulera. I Örtagubbens torkade ekologiska lomme har hela örten tagits tillvara för att alla näringsämnen ska finnas med.

Tillredning:

Häll 2,5 dl kokande vatten över 1-2 tsk lomme och låt dra i 5-10 minuter.

Ingredienser:
Ekologisk lomme (bursae pastoris herba).

Förvaras torrt och mörkt.

OBS! Användning hos barn och personer med blodproppssyndrom eller om du tar läkemedel som påverkar blodproppskontrollen, kontakta en läkare. Undvik långvarigt bruk. Ej lämplig för ammande och gravida kvinnor.Kanonpriser i butiken just nu! Visa fler

Klicka här för att se våra omdömen hos Prisjakt!

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk kroppsvård, naturlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Läs mer om oss »