Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Hälsa & Träning / Alger & Grönt / Renee Voltaire Chlorellapulver, 100 g

Renée Voltaires ekologiska chlorellapulver kommer från en klorofyllrik sötvattenalg och består av 60% protein och innehåller alla essentiella aminosyror. Chlorellas överflöd av klorofyll ger en djup, smaragdgrön färg och brukar därför kallas ”växternas blod”.  Chlorella har en så kallad ”broken cell wall” vilket betyder att det svårsmälta skiktet av cellulosafibrer är borta och kroppen kan tillgodogöra sig näringsämnena på ett mer effektivt sätt.

  • Rikt på riboflavin, vitamin B6 och järn som minskar trötthet och utmattning.
  • Rikt på zink som bidrar till normal syrabasbalans.
  • Rikt på jod, utmärkt för veganer som kan ha svårt att få i sig tillräckligt med naturligt jod i sin kost.

Renée Voltaires chlorella odlas och skördas på en liten ö i Sydkinesiska havet. Sötvattensdammarna är fyllda med vatten som utvinns djupt under marken, vilket noggrant filtreras före användning. Gården är omgiven av orörda naturskogar och är helt isolerad från tätorter och källor till föroreningar från jordbruket. Inga kemiska bekämpningsmedel används i tillväxten av chlorellan och den får växa under naturligt solljus samtidigt som den försiktigt blandas för att säkerställa en jämn fördelning. Alger avsedda för konsumtion kontrolleras strikt vid varje skörd. Testerna genomförs av ett oberoende certifieringsorgan för att säkerställa att inga rester från tungmetaller finns i produkten innan den släpps till försäljning.

Användning:

Blanda 1–2 tsk med lite vatten och drick som en shot på morgonen alternativt blanda en smoothie eller juice. Även perfekt att boosta gröna plättar med. Är du nybörjare, halvera dosen i början.

Överskrid inte det rekommenderade dagliga intaget på 15 gram. Undvik om du är gravid eller ammar.

Tips!
Chlorella passar bra att ta i perioder med uppehåll emellan, exempelvis när man genomför en fasta. Vissa kan i sällsynta fall reagera med illamående när de intagit chlorella. Testa dig fram i början för att se hur kroppen svarar.

Ingredienser: Pulveriserad chlorella*. * = ekologisk.

Allergi: Kan innehålla spår av nötter, jordnötter.

Ursprungsland: Kina. Packas av Renée Voltaire i Sverige.

Näringsdeklaration
per 100 g: % av DRI*:
Energi 1450 kJ / 340 kcal  
Fett 2,3 g  
- varav mättat fett 0,6 g  
Kolhydrater 14 g  
- varav sockerarter 0,4 g  
Kostfiber 12 g  
Protein 61 g  
Salt 0,2 g  
Vitamin E 18 mg 150%
Järn 120 mg 857%

*DRI = dagligt referensintag.

Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande natrium.

Varumärket och personen Renée Voltaire är en glad rebell som vill omdefiniera en hälsosam matkultur genom att skapa innovativa matprodukter som ger människor en nyttigare, godare, roligare och enklare matupplevelse. Ingredienserna i många av produkterna genomgår flera steg så som att de blötläggs, groddas eller torkas på låg temperatur, detta för att slutprodukten ska vara så näringsoptimerad och smakrik som möjligt. Inspirationen hämtas från jordens alla hörn, med extra fokus på just rawfood och ekologiskt odlat. Produkterna innehåller inte några konstiga tillsatser och ämnen.