En 73-procentig choklad smaksatt med salmiak och bitar av krispig lakrits från Kalabrien. Handgjord i Värmland med rostade kakaobönor från WermlandsChoklads kakaoplantage i Ecuador. Kakaobönorna som används kallas Arriba Naciónal. Det är den ledande kakaosorten i Ecuador och brukar ses som landets stora stolthet. Dess smak beskrivs bäst som nyanserad, aromatisk och fruktig. Chokladen är sötad med Panela-råsocker samt fri från nötter, soja, mjölk och gluten.
Ingredienser:Kakao (kakaomassa*, kakaosmör*), Panelasocker*, Lakritsextrakt*, Salmiak. * = ekologisk.
WermlandsChoklad erbjuder exklusiv rawchoklad som är fri från nötter, mjölk, soja och gluten. Chokladen tillverkas hantverksmässigt av ekologiska råvaror i egen fabrik i Åmotfors, Värmland. Kakaobönorna som används heter Arriba Naciónal och kommer från kooperativet Santa Teresa i Ecuador. WermlandsChoklad har total insyn i hela råvarukedjan, från kakaoplantagen till färdiga chokladkakor. Det är möjligt tack vare att kakaoplantaget själva äger en del av WermlandsChoklad.