Dadelsocker är ett oraffinerat naturligt sötningsmedel tillverkat av Deglet Nour-dadlar, som är urkärnade, råtorkade och sedan malda till ett pulver. Dadlar av sorten Deglet Nour anses vara en av de bästa dadlarna i världen och kallas vanligtvis "Queen of all Dates". Till skillnad från typiskt raffinerat socker från sockerrör eller betor är Rawfoodshops dadelsocker helt raw och obehandlat.
Dadelsocker har en mild söthet som passar bra i många sammanhang, till exempel för användning i bakverk eller till att strö på din gröt tillsammans med nötter och torkade bär.
Ingredienser:Ekologiskt dadelsocker.
Ursprungsland: Tunisien.
Förvaring: Torrt och svalt.
Rawfoodshop är ett svenskt varumärke som erbjuder ekologiska råvaror från naturens skafferi. Familjeföretaget startade för drygt tio år sedan av rawfood-kocken och matkreatören Rebecca Larsson. Idag har man ett stort sortiment med bland annat ekologiska baslivsmedel, nötter, torkad frukt och bär. De flesta produkterna är varsamt torkade och är därför både raw och veganska. Rawfoodshop jobbar med noga utvalda leverantörer för att kunna spåra och ekologiskt certifiera råvaran.
Fyll i din e-postadress nedan så skickar vi ett mail till dig när varan finns i lager!