Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Smaksättning / Sötning / Nathalies Ekologiskt Panela Fullrörsocker, 200 g

Nathalies Panela är ett 100% oraffinerat fullrörsocker som påminner om muscovadosocker i smaken, med lätt ton av karamell. Panela kommer från Anderna och framställs enligt sekelgamla traditioner hos kooperativet Asoproomac, nära San Agustin i Colombia. Det är gjort av endast rörsockerjuice som kokas tills vätskan avdunstat och blir till ett pulver. Det är bönderna själva som kokar juicen i kooperativets egen så kallade "trapiche". Nathalie köper sedan sockret direkt från dem, utan onödiga mellanhänder. Eftersom sockret inte är centrifugerat eller blekt, har det kvar naturens egna mineraler, vitaminer samt 8 av 9 essentiella aminosyror (däribland BCAA). Och smaken så klart!

Användning:

Använd istället för socker, i matlagning, bakning, på pannkakor eller gör inkafolkets egna energidryck ”Agua de Panela”; ta 1-2 msk efter smak, i din vattenflaska och juice från 1 lime. Gör samma dryck fast i varmt vatten när du är förkyld.

Ingredienser:
100% oraffinerad fullrörsocker*. * = ekologisk.

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1624 kJ / 382 kcal
Fett: 0,1 g
- varav mättat fett: <0,1 g
Kolhydrater: 94,5 g
- varav sockerarter: 94,5 g
- varav glukos: 3,9 g
- varav fruktos: 3,1 g
Fibrer: <0,5 g
Protein: 0,7 g
Salt: <0,1 g
Vitamin B5: 1,95 mg (32 % av DRI*)
Vitamin D3: 1,25 μg (25% av DRI*)
Niacin: 3,27 mg (20,4% av DRI*)
Kalium: 391 mg (20% av DRI*)
Vitamin B6: 0,25 mg (17,9 % av DRI*)

* = dagligt referensintag


Packad av Fruandes, Ibague, Colombia

"Jag köper frukt från bönder i Colombia, gör mumsiga delikatesser av dem och säljer här i Sverige. Utan mellanhänder. Direct trade heter det på fackspråk, men jag kallar det hellre för att hjälpnjuta. Det blir så direkt som det kan bli, från bönderna i Colombia och raka vägen till ditt bord!"
- Nathalie Aldana, grundare av Nathalies Direct TradeKanonpriser i butiken just nu!

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Årets butik 2020 inom skönhet!