Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Tvätt / Klädvård / Cocoon Company Torkbollar av ull, 4 st

Wool Dryer Balls från Cocoon Company är naturliga torkbollar av ull som reducerar torktiden i torktumlaren med upp till 25%, vilket motsvarar 10-30 minuter! Precis som vanliga torkbollar tumlar ullbollarna runt i torktumlaren där de luftar och separerar tvätten. Värmen får då bättre möjlighet att cirkulera runt tvätten och den förångade fukten kan lättare absorberas av torktumlaren. Samtidigt bidrar ullens fuktabsorberande egenskaper till att ullbollarna suger upp fukten från tvätten under torkningen. Ullbollarna är mjukare än tennisbollar och därför mycket skonsammare mot tvätten. Tvätten får därför en mild massage i torktumlaren, och gör att kläderna blir härligt mjuka. Ullbollar minskar också statisk elektricitet, så du slipper att använda onödigt sköljmedel i tvättmaskinen. Cocoons torkbollar levereras i en tygpåse med två ljusa ullbollar och två mörka ullbollar.

  • Sparar energi - minskar torktiden med upp till 25%.
  • Ersätter sköljmedel - mjukar upp kläderna naturligt.
  • Motverkar statisk elektricitet.
  • Tillverkade av 100% ekologisk ull.

Användning:

Använd vita bollar till ljusa plagg och gråa bollar till mörka plagg. Lägg 2-6 ullbollar i torktumlaren beroende på hur mycket som ska torkas. Vi rekommenderar att du inte torktumlar stora mängder tvätt på en gång, eftersom ullbollarnas funktion är att sära och separera tvätten så att värmen fördelas effektivare. Ullbollarna fungerar därför bäst när bollarna har utrymme att röra sig mellan plaggen

Tips!
Om man använder tvättnötter eller ett parfymfritt tvättmedel, kan man tillsätta lite eterisk olja till ullbollarna, och din tvätt får en naturlig och fräsch doft. Tillför några droppar på ullbollarna ca. 5-15 minuter innan de tillsammans med tvätten läggs in i torktumlaren. Ju längre tid ullbollarna får absorbera oljorna, desto långsammare kommer de att avge doften under torkningen.

Material:
100% ekologisk ull från Nya Zeeland.

Cocoon Company är ett danskt familjeföretag som erbjuder allergivänliga sovprodukter, miljövänliga tvättprodukter och ekologiska textilier. Idén bakom Cocoon Company började med en önskan om en grönare värld. En mer naturlig inställning till produktutveckling och med högre fokus på ekologi, hållbarhet och socialt ansvar. Cocoon Company väljer endast hållbara råvaror med hänsyn till miljön och som produceras under goda och ansvarsfulla förhållanden.Köp till...

Crearome Ren Eterisk Olja, 10 ml
REA PÅ CITRONDOFT
REA
41 dofter
fr. 45 kr (60 kr)
Booming Bob 100% Eterisk Olja, 10 ml
KAMPANJ
19 dofter
fr. 89 kr
Primavera Ekologisk Eterisk Olja
50 dofter
fr. 65 kr

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Årets butik 2020 inom skönhet!