Stäng
(Välj varumärke)
Crearome Ekologiskt Glycerol Veg. 99%, 100 ml
Crearome Ekologiskt Glycerol Veg. 99%, 100 ml

Glycerol (glycerin) är en oljeaktig, tjockflytande, lukt- och färglös vätska som utvinns från vegetabiliskt fett. Glycerol används som fuktighetsbevarande och mjukgörande medel i olika typer av krämer och lotion samt i hårbalsam, flytande tvål och glycerintvål. Används det på huden eller i kosmetika, binder det till sig fukt i hudens översta lager. Mängden glycerin i hudvårdsprodukter bör ej överstiga 10% (3-5% är den vanligaste doseringen), om man önskar en fuktbevarande effekt. Tillsätts högre halt, drar glycerolen fukt från huden istället, och din hud känns kladdig.

Glycerol är också ett ypperligt extraktionsmedel för örter. Extraktet kan användas både för invärtes och utvärtes bruk beroende på vad du använt för ört. Glycerol kan även användas som fläckborttagning eller till att göra egna såpbubblor.

Tips!
Fläckborttagning: fukta fläcken med glycerol, och låt ligga i några timmar. Tvätta därefter som vanligt.

Ingredienser (INCI):
Glycerine*. * = ekologisk.

Ursprungsland: Indien.



Kanonpriser i butiken just nu! Visa fler

Klicka här för att se våra omdömen hos Prisjakt!

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk kroppsvård, naturlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Läs mer om oss »