Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Råvaror / DIY / Naturliga tillsatser / Crearome Ekologiskt Glycerol Veg. 99%, 100 ml

Glycerol (glycerin) är en oljeaktig, tjockflytande, lukt- och färglös vätska som utvinns från vegetabiliskt fett. Glycerol används som fuktighetsbevarande och mjukgörande medel i olika typer av krämer och lotion samt i hårbalsam, flytande tvål och glycerintvål. Används det på huden eller i kosmetika, binder det till sig fukt i hudens översta lager. Mängden glycerin i hudvårdsprodukter bör ej överstiga 10% (3-5% är den vanligaste doseringen), om man önskar en fuktbevarande effekt. Tillsätts högre halt, drar glycerolen fukt från huden istället, och din hud känns kladdig.

Glycerol är också ett ypperligt extraktionsmedel för örter. Extraktet kan användas både för invärtes och utvärtes bruk beroende på vad du använt för ört. Glycerol kan även användas som fläckborttagning eller till att göra egna såpbubblor.

Tips!
Fläckborttagning: fukta fläcken med glycerol, och låt ligga i några timmar. Tvätta därefter som vanligt.

Ingredienser (INCI):
Glycerine*. * = ekologisk.

Ursprungsland: Indien.

Crearome är ett nyfiket och kunskapsintresserat varumärke som är marknadsledande i Sverige på rena eteriska oljor, andra naturliga doftämnen samt råvaror till hudvårdsprodukter som man kan göra själv. Crearomes naturliga och ekologiska råvaror är av högsta kvalitet och noggrant utvalda av leverantörer från hela världen.Kanonpriser i butiken just nu!

Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Årets butik 2020 inom skönhet!