Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Kök / Kaffefilter / Tepåsar / Gröna Gläntan Återanvändbart Tefilter i ekologisk bomull

Gröna Gläntans återanvändbara tefilter är handsytt i ekologiskt GOTS-certifierat bomullstyg. Du använder det som en tepåse i din kopp eller kanna, fast om och om igen! Fyll filtret med te, vik det på mitten och lägg sänkan över filtrets kant för att "låsa" öppningen lite. Sen är det bara att lägga filtret över kanten på din tekopp eller i tekannan och hälla på kokande vatten. När teet är klart så tömmer du bara filtret i komposten eller soporna och sköljer av det under kranen. Vrid sedan ur filtret och häng upp på tork. När du känner att filtret har fått göra sitt så kan du med fördel lägga det på komposten! Däremot bör den lilla etiketten med loggan klippas bort då den är av polyester.

Tvättråd:
Det är alltid bra att koka filtret innan första användning och sedan vid behov. Det går också bra att tvätta det i 60 grader, utan tvätt- eller sköljmedel. Bikarbonat eller ättika hjälper till att rengöra filtret.

Material:
Bomull*, Bomullstråd**, Etikett av polyester. * = ekologisk, ** = certifierad av OEKO-TEX® Standard 100.

Gröna Gläntan är ett litet företag som tillverkar disktrasor och kaffefilter av GOTS-certifierade tyger. Företaget drivs med syftet att ta fram produkter som minskar människors klimatpåverkan, samtidigt vill de sprida kunskap om vilka miljöpåverkande slit- och slängprodukter vi omger oss med. Produktionen sker i Syverkets fabrik i Borås.Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Årets butik 2020 inom skönhet!