Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hårvård / Håraccessoarer / Hårsnoddar / Kooshoo Ekologisk Scrunchie, 2-pack

Kooshoo plastfria scrunchies är gjorda av ekologisk bomull och naturgummi - båda 100% nedbrytbara material som är snälla mot både ditt hår och vår planet. Det GOTS- och Fairtrade Cotton-certifierade ekologiska bomullstyget har behandlats med en särskild teknik som ger en silkeslen känsla på tyget vilket gör scrunchien otroligt skön och behaglig att bära. Naturgummit, som är certifierat av Fair Rubber Association, ger scrunchien en otrolig stretch och elasticitet. Omkretsen på scrunchien är noggrant designad och utformad för att sitta skönt runt handleden, samtidigt som den ska kunna gå att linda ett par varv i håret utan att slita eller halka ned efter ett tag.

Dessa scrunchies designas i Kanada och tillverkas etiskt och ansvarsfullt i en Fairtrade-certifierad fabrik i södra Indien. Utöver att betala mer än minimilön och erbjuda goda arbetsvillkor, används företagets vinst till olika välgörenhetsprogram i fattiga områden.

Ett paket innehåller två stycken individuella scrunchies i olika färger.

  • 100% plastfria och nedbrytningsbara.
  • För alla hårtyper.
  • Passar även som armband.
  • Handfärgade med ekologiska färger.
  • Förpackning av 100% återvunnet papper.

Tvättråd:
Tvättas i maskin (30°C) med liknande färger. Låt torka plant. Hårsnoddarna är handfärgade och kan därför färga av vid första tvätten.

Material:
70% ekologisk bomull och 30% naturgummi.

Etiskt och ansvarsfullt producerade i Indien.

Kooshoo betyder "feel good" på norfuk, ett språk som talas på Norfolkön i Stilla havet. En av de två grundarna av Kooshoo, Rachel, är nämligen född på ön. Tillsammans med maken Jesse och ett litet, tätt sammansvetsat team vill de skapa ett livsstilsföretag som gör gott på alla plan - från de samhällen som odlar råmaterial till textilerna till de vackra själar som använder de slutliga produkterna.

I vårt sortiment från Kooshoo hittar du hårsnoddar och scrunchies av naturliga och ekologiska material – helt plastfria. Produkterna designas i Kanada och tillverkas etiskt och ansvarsfullt i en Fairtrade-certifierad fabrik i södra Indien. Utöver att betala mer än minimilön och erbjuda sjysta arbetsvillkor, används företagets vinst till olika välgörenhetsprogram i fattiga områden.