Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Kroppsvård / Body butter / Akamuti Shea & Olive Body Butter

Ett rent och enkelt kroppssmör från Akamuti med ekologiskt sheasmör och extra jungfruolivolja. Olivolja är rik på mineraler, proteiner och vitaminer, särskilt E-vitamin som är en potent antioxidant. Oljan återfuktar och ger näring vilket är bra vid solexponering. I kombination med sheasmör är detta ett fylligt mjukgörande kroppssmör som håller huden smidig och silkeslen. Särskilt bra för känslig eller torr hud.

Den ekologiska olivoljan kommer från jordbrukskooperativ i Nablus, Palestina. Gamla olivträd sköts av jordbrukarfamiljer som har tagit hand om sina träd i generationer, och det är olivträdet som livnär ungefär hälften av befolkningen. Jordbruk på Västbanken är fylld med svårigheter, så stöd till produktionen av olivolja ger ett värdefullt bidrag till den bräckliga ekonomin.

Användning:

Applicera en liten mängd med ren fingertopp och smörj över torr hud. Detta är ett mycket rikt smör, så lite räcker långt!

Ingredienser (INCI):
Virgin shea butter (butyrospermum parkii)*^, Extra virgin olive oil (olea europa)*^. * = ekologisk, ^ = rättvist handlad.

Tillverkad i Storbritanien.

Akamuti är ett brittiskt varumärke som tillverkar ekologiska kroppsvårdsprodukter med hänsyn till social hållbarhet och etiskt ansvarsantagande. Produkterna är handgjorda av helt naturliga ingredienser och innehåller aldrig några kemiska ingredienser. Eftersom Akamuti tror på hållbar och etisk handel, används så många rättvisemärkta ingredienser som möjligt från utsatta samhällen runt om i världen. Deras ekologiska bivax och honung kommer från biodlare i Zambia och hjälper till att bevara stamsamhällena och de skogar som de bor i. Sheasmöret kommer från kvinnokooperativ i Ghana som hjälper till att finansiera projekt för förnybar energi.