Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Hand & Fotvård / Fotfilar & Fotskrubb / Lavinia Trade Fotfil Orsasandsten

En vacker, effektiv och inte minst skonsam fotfil från Lavinia Trade som är handgjord av mer än 360 miljoner år gammal sandsten från Orsa i Dalarna. Sandstenen består av kiselbunden kvarts och de slitstarka sandkornen ger perfekta egenskaper som slipsten. Många filar kan med åren få en sämre slipförmåga då ytan nöts, en sandsten däremot består helt av sandkorn vilket gör att sandstenen kan hålla en livstid.

Den räfflade sidan på stenen är avsedd för fötterna, där den effektivt tar bort förhårdnader och gammalt skinn. Upprepad användning gör att huden blir mjukare och mjukare. Den släta sidan kan användas som peelingsten till resten av kroppen.

Fotfilen levereras på en vacker korkplatta som blir en fin inredningsdetalj i badrummet.

Användning:

Använd på sprucken, torr och hård hud omedelbart efter bad eller fotbad. Avsluta gärna med att applicera en vårdande kroppsolja eller fotkräm.

Skötselråd:
Sandstenen kan rengöras genom att tvättas eller skållas med vatten.

Mått:
Höjd: 23 mm
Diameter: 65 mm

Material:
Sandsten.

Tillverkad i Dalarna.

Lavinia Trade erbjuder miljövänliga, hudvårdande produkter som kan ersätta liknande miljöskadliga, redan befintliga produkter tillverkade av plast. Lavinia Trade’s vision är att erbjuda produkter med socialt ansvar som tillverkas enligt Fair Trade-principerna. Produkterna måste bevisas vara producerade av vuxna, under mänskliga förhållanden och till ett rimligt pris. Dessutom ska de vara av hög kvalitet, hållbara och bestå av naturliga material som inte är miljöskadliga.