Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Solskydd / Solkräm & Lotion / Bioregena Sunscreen Cream SPF 50+ Baby, 40 ml

Bioregena Sunscreen Cream SPF 50+ Baby är en parfymfri solkräm anpassad för bebisar från 6 månader. Har en korallvänlig och hyperallergen formula som är särskilt framtagen för känslig hud. Innehåller ett fysikaliskt/mineraliskt UV-filter som ger extra högt skydd mot solens skadliga UVA- och UVB-strålar, utan att lämna en framträdande vit hinna. Berikad med ekologisk sesamolja, bivax och bisabolol som verkar lugnande och skyddande på huden.

  • Solkräm för känslig babyhud.
  • Extra hög solskyddsfaktor SPF 50+.
  • Vattenresistent.
  • Går snabbt in i huden.
  • Fri från alkohol och parfym.

Användning:

  1. Använd på kroppen och i ansiktet.
  2. Smörj in på torr hud, undvik kontakt med ögonen.
  3. Återapplicera efter bad.

OBS! Tänk på att alltid komplettera barns skydd med solhatt och kläder och att inte utsätta dem för direkt sol när solen är som starkast. Små barn skall inte vistas i direkt sol alls, oavsett solkräm.

Information om nanopartiklar:
Bioregenas solskydd har fram tills idag klassats som no nano. Från år 2022 har definitionen på nano ändrats samt att en annan mätmetod tillämpas i Frankrike. Enligt denna mätmetod måste titaniumdioxidet betecknas med nano även i Bioregenas produkter. Däremot är titaniumdioxiden fortfarande bunden med väte och syre och kan inte penetrera huden. Enligt övriga mätmetoder på marknaden betecknas Bioregenas solfilter som no nano.

Ingredienser (INCI):
Dicaprylyl carbonate, Aqua (water), Titanium dioxide [nano**], Cera alba*, Aluminum hydroxide, Stearic acid, Polyglyceryl-3 diisostearate, Sorbitan isostearate, Polyglyceryl-3 polyricinoleate, Polyglyceryl-6 stearate, Glycerin, Sesamum indicum oil*, Bisabolol, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Tocopherol, Sorbitan caprylate, Aloe barbadensis leaf*, Sodium benzoate, Polyglyceryl-6 behenate, Potassium sorbate, Ceratonia siliqua gum, Xanthan gum. * = ekologisk.

** = från år 2022 har defintionen av nano och mätmetoden ändrats i Frankrike. Även de partiklar som inte kan penetrera huden, såsom Bioregenas solfilter, måste av tekniska skäl märkas med nano på INCI-deklarationen. Partikelstorleken har dock inte förändrats och enligt övriga mätmetoder på marknaden betecknas Bioregenas solfilter som no nano.

Tillverkad i Frankrike.

Bioregena är ett franskt varumärke som tillverkar naturliga solskyddsprodukter för baby, barn och vuxna. Solskyddsfiltret i hela serien är endast fysikaliskt (titanium dioxid) och skyddar med solskyddsfaktor 15 ända upp till 50+. En stor fördel med solskydden är att de inte ger någon framträdande vit hinna.

Produkterna består av 99-100% naturliga ingredienser och är certifierade enligt Cosmetic Bio – Organic Cosmetic. Formulan är särskilt framtagen för känslig hud och innehåller vårdande ekologiska ingredienser som till exempel arganolja. De flesta produkterna är dessutom veganska och de skadar inte hav, korallrev eller vattenlevande organismer. Kanonpriser i butiken just nu!