Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hårvård / Schampo / Pulverschampo / Akamuti Aritha Shampoo Powder, 100 g

Arithapulver kommer från det fantastiska Soapnut-trädet i Indien. Träden producerar nötter, så kallade tvättnötter, som sedan mals ner till ett pulver. Pulvret innehåller en hög nivå av saponiner som fungerar som naturligt miljövänligt skummedel. Detta pulver kan användas för att tvätta känslig hud, känsligt hår och hårbotten. Man blandar lätt själv med vatten. 100% naturligt och helt biologiskt nedbrytbart!

Användning:

Tillsätt lite vatten till pulvret och blanda till en rinnande "pasta". Massera pastan i hårbotten och genom håret, låt verka i upp till fem minuter. Skölj grundligt med vatten. Denna metod kan kännas konstig till en början eftersom det inte skapas någon lödder alls. Du behöver inte använda ett balsam eller schampo med denna produkt.

Kort hår: använd 2 tsk pulver.
Långt hår: använd 3 tsk pulver.

Tips!
Desto rinnigare din pasta är, desto lättare blir det att få det jämt i håret.

Ingredienser (INCI):
Aritha powder (sapindus laurifolia).

Ursprungsland: Indien

Akamuti är ett brittiskt varumärke som tillverkar ekologiska kroppsvårdsprodukter med hänsyn till social hållbarhet och etiskt ansvarsantagande. Produkterna är handgjorda av helt naturliga ingredienser och innehåller aldrig några kemiska ingredienser. Eftersom Akamuti tror på hållbar och etisk handel, används så många rättvisemärkta ingredienser som möjligt från utsatta samhällen runt om i världen. Deras ekologiska bivax och honung kommer från biodlare i Zambia och hjälper till att bevara stamsamhällena och de skogar som de bor i. Sheasmöret kommer från kvinnokooperativ i Ghana som hjälper till att finansiera projekt för förnybar energi.