Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Städ / Fönster / VästerbottensSåpa Ättika för Städning, Tvätt & Disk, 500 ml

Ättika är ett utmärkt komplement till såpa för den som föredrar naturliga och giftfria städprodukter. Ättikan har många användningsområden och kan exempelvis användas för att ta bort kalkavlagringar, putsa fönster och speglar, neutralisera dofter eller som sköljmedel till din tvätt. Används med fördel på fläckar som inte är feta (alla fläckar som innehåller någon form av fett behandlas enklast med såpa).

Användning:

Fönster- & spegelputs:
Späd ättika med vatten och några droppar diskmedel i en sprayflaska. Spraya på fönstren och torka av med mikrofiberduk.

Sköljmedel till tvätten:
Använd lika mycket som du skulle haft om det var ett konventionellt sköljmedel. Maskinen avkalkas samtidigt som tvätten blir mjuk. Vill du ha doft på dina nytvättade kläder kan du tillsätta ett par droppar av en eterisk olja.

Spolglans till diskmaskinen:
Använd lika mycket som du skulle haft om det var konventionell spolglans. Maskinen avkalkas samtidigt som glasen blir skinande blanka.

Fläckborttagning för textilier:
Förbehandla fläckarna med ättika och vatten. Tvätta sedan som vanligt i tvättmaskinen. Använd ej på fläckar av ägg, gräs, fett eller blod. 

OBS! Ättika är frätande och ska inte användas på trä, sten (marmor, granit eller annan sten), klinkers eller kakel (som inte är glaserade) samt fläckar av gräs, fett, blod och ägg. Denna ättika är ej för förtäring och ska inte användas i matlagning.

Ingredienser:
Ättiksprit (15%) biologiskt framställd av jordbrukssprit.

VästerbottensSåpa tillverkas i den lilla byn Siksjönäs i Västerbottens inland efter traditioner från 1926. Såpan tillverkas av återvunnet fett utan konserveringsmedel och syntetiska doftämnen. För att skona miljön är såpan koncentrerad!