Stäng
Ecopåsar
Startsidan / Varumärken / Ecopåsar

Ecopåsar

Ecopåsar är den nya generationens svar på dagens fossilbaserade plast vilken snart kommer att vara historia. Produkterna tillverkas uteslutande av biologiskt nedbrytbart material i en process där produktens hela livscykel värnar om människor, djur och miljö. Ecopåsar är ett ungt Malmöbaserat företag som tagit fram den nya generationens påsar, tillverkade av 100% majs. De naturliga polymererna skapar en stark och smidig film som är komposterbar och biologiskt nedbrytbar. Ecopåsar är dessutom mindre resurskrävande än papperspåsar genom sin livscykel.

Ecopåsar innehåller ingen oljebaserad plast eller polyester, inte helt ovanliga delkomponenter i ”miljöpåsar”. Processen kontrolleras av Vincotte International för att säkerställa att produktion och varornas hela livscykel lever upp till EU-standard EN-13432 OK Compost och OK Compost Home. OK Compost intygar inte ”bara” att produkterna är nedbrytbara, de tillför även näringsämnen som ger god jordkvalitet vid kompostering.


Klicka här för att se våra omdömen hos Prisjakt!

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk kroppsvård, naturlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Läs mer om oss »