Varukorg(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Ansiktsvård / Ansiktskräm

Ansiktskräm

Här hittar du mängder av naturliga dagkrämer och nattkrämer samt allroundkrämer för alla hudtyper och behov, där många av våra produkter har olika certifieringar som till exempel Ecocert, Natrue och Vegan Society. Ditt ansikte utsätts dagligen för olika typer av påfrestningar som kan påverka hudens elasticitet och välmående, vilket gör att återfuktning är ett väldigt viktigt steg i din hudvårdsrutin. Huden i ansiktet är tunnare än på resten av kroppen, så välj din ansiktskräm med omsorg så den passar just din hudtyp och dina behov. För att optimera ansiktskrämens egenskaper och återfuktning är det viktigt att rengöra ansiktet med en ansiktsrengöring innan krämen appliceras. För att få en maximal återfuktning kan du med fördel kombinera ansiktskrämen med ett naturligt ansiktsserum för ansiktet.

Normal hy

Normal hy är en balanserad hudtyp som varken är för torr eller för fet och saknar ofta synliga finnar och pormaskar. Trots att normal hy klarar av det mesta och oftast inte har några synliga skönhetsproblem, är det viktigt att du vårdar den med omsorg. Det viktigaste för dig med normal hy är att tillföra mycket fukt för att bevara ett fint och välmående ansikte, så välj med fördel rena ansiktskrämer med mycket fukt som är anpassade för normal hy. Som komplement till din ansiktskräm kan du använd en fuktgivande naturlig skrubb/peeling och ansiktsmask en gång i veckan.

Torr hy

Torr hy blir lätt fjällig och matt då huden saknar både fett och fukt. Precis som hos en person med normal hy behöver du med torr hy tillföra fukt till din hud. Din hy är mer känslig, vilket gör det extra viktigt att du använder naturliga och rena produkter. Utöver en ansiktskräm som är lämpad för torr hy är det bra om du kompletterar med ett ekologiskt serum, kallpressad olja och en näringsrik ansiktsmask en gång i veckan.

Fet hy

Fet hy är ofta glansig och fet, men behöver ändå återfuktas som övriga hudtyper för att inte torka ut. Om du har en fet hy rekommenderar vi dig att välja mer lätta och milda ekologiska ansiktskrämer som balanserar kroppens egna talgproduktion. Välj med fördel naturliga produkter som innehåller jojobaolja, quinoaprotein och trollhasselvatten för att återställa balansen hos oljig hy. Dessa naturliga ämnen främjar hudens hälsa och har en sammandragande effekt samt antiseptiska egenskaper. För ytterligare behandling rekommenderar vi dig att 1-2 gånger i veckan använda en ansiktsmask och skrubb/peeling.

Blandhy

Blandhy är den vanligast förekommande hudtypen och är en kombination av normal, torr samt fet hy. Har du en blandhy är ofta huden vid panna, näsa och haka normal eller fet, medan hyn på kindområdena kan vara normala eller torra. Vid återfuktning kan du antingen välja en naturlig hudkräm som är anpassad för blandhy som återfuktar, men samtidigt har en balanserad effekt på oljiga och torra områden. Du kan också välja att punktbehandla de olika områdena med ekologiska ansiktskrämer som är anpassade för respektive område – normala/feta och normala/torra. Bra att tänka på är att göra en naturlig ansiktsmask och skrubb/peeling 1-2 gånger i veckan som är anpassade för blandhy.

Mogen hy

Mogen hy får de flesta med åldern då elasticiteten i huden minskar främst på grund av UV-strålning och fria radikaler. För dig med mogen hy behövs det alltså tillföras extra mycket fukt och skydd till din hud. Välj med fördel produkter som innehåller till exempel hyaluronsyra, E-vitamin, rosenvatten, koenzym Q10 och antioxidanter. Hyaluronsyra triggar huden och verkar effektivt mot fina linjer, pigmentfläckar samt rynkor. E-vitamin i sin tur neutraliserar de fria radikalerna, medan rosenvatten är lugnande och sammandragande. För att stimulera hudens cellförnyelse är det bra att välja ansiktskrämer som innehåller koenzym Q10. Essentiella antioxidanter hittar du i ekologiska ansiktskrämer som innehåller till exempel hasselnötsolja och grönt te.

Oavsett vilken hudtyp du är, så var noga med att skydda dig mot solens UV-strålar genom att dagligen använda någon form av ekologisk och naturlig solskyddsfaktor.

1 2 ... 5  139 artiklar Kampanj(14) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Artiklar per sida:
Zoya Goes Pretty Rosehip Face Balm
REA
2 storlekar
39 kr fr. 35 kr
Evolve Daily Renew Facial Cream
2 storlekar
fr. 199 kr
Zoya Goes Pretty Avocado Face Balm
2 storlekar
fr. 39 kr
Weleda Skin Food Light
2 storlekar
fr. 96 kr


Zoya Goes Pretty Frankincense & Myrrh Face Cream
REA
2 storlekar
39 kr fr. 35 kr
Weleda Skin Food
2 storlekar
fr. 96 kr
1 2 ... 5