Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hygien / Mensskydd / Menskopp / Belladot Evelina Menskopp

Evelina menskopp är ett mensskydd som är både miljövänligt och ekonomiskt jämfört med andra, eftersom du använder menskoppen om och om igen. Den är också ett bra alternativ till tamponger, om du har problem med torra och sköra slemhinnor. Evelina påverkar inte pH-balansen.

Du kan tryggt använda Evelina när du sover, tränar, simmar eller är på resa. Menskoppen har kapacitet att rymma mer vätska än tamponger, vilket minskar dina toabesök och ger en friare känsla. Belladot Evelina är framställd av medicinskt silikon och är mjuk och lätt att använda.

Finns i två storlekar:

Storlek 1 (Small & Medium) för kvinnor under 30 år eller som inte har fött barn.
Volym: 25 ml
Längd: 45 mm
Diameter: 40 mm

Storlek 2 (Large & Plus) för kvinnor över 30 år och alla som fött barn.
Volym: 30 ml
Längd: 55 mm
Diameter: 45 mm

Observera att mängden mensvätska normalt endast är 60 ml under en hel period.

Användning:

I ändan på menskoppen finns en utskjutande del, som du drar i när koppen skall ut. Skulle den kännas för lång, klipper du enkelt av den i önskad längd. Evelina är enkel att rengöra/desinficera. Koka menskoppen i vanligt vatten 5 –7 minuter innan första införandet i varje mensperiod.

Tips!
Det kan ta några gånger att bli bekväm med insättandet. Vi rekommenderar därför ett trosskydd som ”säkerhetsskydd”, tills du tränat dig att få menskoppen korrekt på plats.

Av hygieniska skäl så gäller ej bytesrätt/returrätt om plomberingen bryts.

Material:
Medicinskt silikon

Belladot är ett svenskt varumärke som erbjuder prisvärda menskoppar i attraktiva förpackningar. Belladots menskopp Evelina är tillverkad i naturlig och 100% kroppsvänlig silikon, helt fri från farliga ämnen.Jordklok tipsar!