Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Dryck / Ekologiskt te / Örtte / Örtagubben Älggräs, 80 g

Älggräs är en storväxt ört som kan bli upp till en och en halv meter hög och som ofta växer i stora bestånd på fuktiga marker. Älggräs är vanlig i hela landet, den växer på alla typer av fuktig mark. Trots sitt svenska namn hör arten inte till familjen gräs, utan till familjen rosväxter. Älggräs innehåller höga halter av salicylsyra som är ett antiinflammatoriskt och smärtlindrande ämne. Såväl blad som blommor har traditionellt använts inom farmakologin. Förr användes örten också för att krydda öl och mjöd och man brukade då gnida in kärlen med älggräs för att ge drycken en god smak. Örtagubbens torkade älggräs består av hel ört från ekologiskt odlat älggräs. Gör en kopp te med älggräs eller blanda med andra smakrika örter från Örtagubben.

Tillredning:
Häll 2,5 dl kokande vatten över 1-2 tsk älggräs, låt dra i 5-10 minuter.

Ingredienser:
Ekologiskt älggräs.

Förvaras torrt och mörkt.

OBS! Innehåller salicylater, ej lämpligt för barn och ungdom under 18 år vid febersjukdom. Barn och personer med blodkoaguleringsstörning, eller som tar läkemedel som påverkar blodkoaguleringen, kontakta läkare. Ej lämpligt för ammande eller gravida kvinnor.

Örtagubben grundades 1930 av den legendariske örtpionjären Harry Blom. Varumärket drivs fortfarande i Harry Bloms anda, trots att mästaren själv gick ur tiden 1983. Idag erbjuder Örtagubben ett brett utbud av torkade ekologiska örter fria från onödiga tillsatser och kemikalier. Örtagubbens örter kan användas som de är till örtte eller för att göra egna teblandningar. Många av örterna passar också bra som smaksättare i mat och för dekoration. Du kan också göra avkok på örterna och använda i egentillverkad kroppsvård.