Stäng
(Välj varumärke)
Örtagubben Älggräs, 80 g
Örtagubben Älggräs, 80 g

Älggräs är en storväxt ört som kan bli upp till en och en halv meter hög och som ofta växer i stora bestånd på fuktiga marker. Älggräs är vanlig i hela landet, den växer på alla typer av fuktig mark. Trots sitt svenska namn hör arten inte till familjen gräs, utan till familjen rosväxter. Älggräs innehåller höga halter av salicylsyra som är ett antiinflammatoriskt och smärtlindrande ämne. Såväl blad som blommor har traditionellt använts inom farmakologin. Förr användes örten också för att krydda öl och mjöd och man brukade då gnida in kärlen med älggräs för att ge drycken en god smak. Örtagubbens torkade älggräs består av hel ört från ekologiskt odlat älggräs. Gör en kopp te med älggräs eller blanda med andra smakrika örter från Örtagubben.

Tillredning:


Häll 2,5 dl kokande vatten över 1-2 tsk älggräs, låt dra i 5-10 minuter.

Ingredienser:
Ekologiskt älggräs.

Förvaras torrt och mörkt.

OBS! Innehåller salicylater, ej lämpligt för barn och ungdom under 18 år vid febersjukdom. Barn och personer med blodkoaguleringsstörning, eller som tar läkemedel som påverkar blodkoaguleringen, kontakta läkare. Ej lämpligt för ammande eller gravida kvinnor.Kanonpriser i butiken just nu! Visa fler

Klicka här för att se våra omdömen hos Prisjakt!

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk kroppsvård, naturlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Läs mer om oss »