Stäng
(Välj varumärke)
Crearome Bikarbonat
Crearome Bikarbonat

Bikarbonat är ett undermedel med många användningsområden. Förutom att fungera som jäsmedel vid bakning och till neutralisering av syra, kan det användas ihop med citronsyra till exempelvis badbrusprodukter, peeling och i ”No Poo”-schamponering. Crearome bikarbonat kan även användas för att göra tänderna vitare, motverka svettningar och kroppsodör, rengöring av toalett, kakel, vask, bänkar med mera.

Användning:

Schamponering:
Blöt håret och massera in 1-3 tsk bikarbonat blandat med lite vatten i hårbotten. Låt verka någon minut och skölj sedan ur med vatten. Det sista sköljvattnet ska vara ca 1 liter vatten med ca 0,5 dl äppelcidervinäger och eventuellt några droppar eterisk olja, som t.ex. lavendel (alternativt 5 dl vatten med 1 tsk citronsyra). Gör tvätten varje/varannan vecka och komplettera med borstning, hårbottenmassage och lite olja, t.ex. arganolja i topparna där emellan. Funkar också bra som torrschampo, strö en liten mängd i hårbotten, kamma och styla.

Bakning:
1 tsk till ca 3 dl mjöl.

Övrig info:
Crearomes Bikarbonat innehåller ca 0,2 mg aluminium/kg. - Aluminium är den vanligaste metallen i jordskorpan, vilket gör att aluminium finns i små mängder överallt i vår omgivning. I Sverige får vuxna i sig Sverige cirka 5-13 milligram per dag. Aluminiumet kommer från råmaterialen kalksten och saltvatten. USP (United States Pharmacopoeia) sätter standarder för innehåll i mediciner, livsmedelsingredienser och kosttillskott . De har satt den övre gränsen för innehåll av aluminium till 2 mg/kg. Det finns inga gränsvärden för aluminium i mat. Gränsvärdet för vatten är enligt Livsmedelsverket 100 mikrogram aluminium per liter vatten. Detta motsvarar 0,1 mg/kg.

Ingredienser:
Bikarbonat (NaHCO₃) 99-100 %, Karbonat (CO₂) max 0,23 %.
Natriumsalter ur kolsyra. Framställs ur koksalt och koldioxid.

Ursprungsland: StorbritanienKanonpriser i butiken just nu! Visa fler

Klicka här för att se våra omdömen hos Prisjakt!

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk kroppsvård, naturlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Läs mer om oss »