Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Matfett & Olja / Övriga oljor / Kung Markatta Ekologisk Linfröolja Kallpressad, 250 ml

Kung Markattas ekologiska linfröolja är av extra hög kvalitet, har fått kallpressas varsamt och har en härligt intensiv och nötig smak. Oljan kan ätas som den är eller användas som smakförhöjare i kall matlagning såsom bön- och linssallad, dipp och såser. Oljan berikar din mat med nytta omega-3-fettsyror. Så ringla lite extra!

För att bevara omega-3-fettsyrorna använder Kung Markatta en speciell teknik som heter Oxyguard. Metoden gör att det känsliga linfröet hanteras extra varsamt och utsätter det varken för ljus, syre eller värme när fröet blir till olja. Därför är Kung Markattas ekologiska linfröolja inte bara god, utan den bibehåller sina omtyckta egenskaper.

Ingredienser:
Linfröolja* pressad enligt OXYGUARD-metoden. * = ekologisk.

Näringsvärde per 100 g:  
Energi: 3700 kJ / 900 kcal
Fett: 100 g
- varav mättat fett: 10 g
- varav enkelomättat: 21 g
- varav fleromättat: 69 g
Kolhydrater: 0 g
- varav sockerarter: 0 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g
Omega-3-fettsyror 47 g

Kung Markatta har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska livsmedel. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. KRAV, Fairtrade, Ecosocial, EU-ekologiskt och Äkta Vara är några av de certifieringar som Kung Markatta använder. De visar på olika sätt att produkten du håller i din hand är ett bra val. Dessutom klimatkompenserar Kung Markatta för de transporter som behövs för att importera godsakerna.