Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Matfett & Olja / Övriga oljor / Kung Markatta Ekologisk Linfröolja Kallpressad, 250 ml

Linfröolja från Kung Markatta gjord på ekologiska linfrön som är pressade med den speciellt framtagna OXYGUARD-metoden som inte utsätter linfröna för vare sig ljus, syre eller värme under processen. På detta sätt kan man ta till vara på alla de positiva egenskaperna hos linfröna. Oljan kan ätas som den är eller användas i kall matlagning såsom bön- och linssallad, dipp och såser.

Ingredienser:
Linfröolja* pressad enligt OXYGUARD-metoden. * = ekologisk.

Näringsvärde per 100 g:  
Energi: 3700 kJ / 900kcal
Fett: 100 g
- varav mättat fett: 9,7 g
- varav enkelomättat: 21 g
- varav fleromättat: 69 g
- varav kolesterol: 0 mg
Kolhydrater: 0 g
- varav sockerarter: 0 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g
Fiber: 0 g
Övriga näringsämnen: Linolsyra (omega 6) 16,1 g, Linolensyra (omega 3) 53,3 g, Relation omega 3/6 = 3,31/1, Omega 7 0,0 g, Omega 9 17,8 g, Vitamin E 12 mg.

Kung Markatta har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska livsmedel. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. KRAV, Fairtrade, Ecosocial, EU-ekologiskt och Äkta Vara är några av de certifieringar som Kung Markatta använder. De visar på olika sätt att produkten du håller i din hand är ett bra val. Dessutom klimatkompenserar Kung Markatta för de transporter som behövs för att importera godsakerna.