Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Jordklok.se är vänföretag till Vi-skogen

Vi-skogen

Plantera träd

Genom att välja tillvalet ”Plantera träd” i kassan så kan du enkelt skänka 20 kronor till Vi-skogens hållbara projekt i Afrika. Småbrukande bönder runt Victoriasjön i östra Afrika får på så sätt hjälp att bekämpa fattigdom och nöd genom trädplantering och agroforestry! Självklart går det att donera mer än 20 kronor, det är bara att klicka på Lägg till-knappen flera gånger. 

Vad Vi-skogen gör

Grunden för Vi-skogens arbete är agroforestry – att plantera träd och grödor tillsammans. Det ger ökad tillgång till mat, större inkomster och skydd mot klimatförändringarnas negativa effekter. Vi-skogen arbetar tillsammans med familjer i området runt Victoriasjön i östra Afrika. Sedan starten 1983 har organisationen bidragit till att plantera 100 miljoner träd och förbättrat livet för nära två miljoner människor.

Träden skapar helt nya förutsättningar för det som människor saknar mest; mat, ved, medicin, skugga, foder, vitaminer – och en ekonomisk buffert som tryggar skolgång och läkarbesök. Träden hjälper familjerna att bli självförsörjande. Varje år odlas flera miljoner träd, som dessutom förbättrar utarmad eller förstörd jordbruksmark.

Olika insatser görs också för att motverka de negativa effekterna av klimatförändringarna, och för att anpassa jordbruks- och miljöarbetet till de nya hot som slår särskilt hårt mot fattiga i Afrika.

Vi-skogen har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll.