Varukorg(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Kök / Matförvaring / Mårda Bivaxpåse för matförvaring

Mårdas bivaxpåse är handgjord av återbrukat tyg och svenskt bivax - ett miljövänligt och klimatsmart alternativ till plastpåsar. Bivaxpåsen går att använda om och om igen och håller upp till ett år beroende på hur flitigt den används och hur mycket kärlek den får. De naturliga materialen andas och motverkar mögelbildning på dina livsmedel samtidigt som de ger skydd från luftexponering, vilket förhindrar uttorkning.

Bivaxpåsen finns i fyra olika storlekar för att möta de olika behov du har i ditt kök. Den stora bivaxpåsen passar bra till att förvara bröd i, lagompåsen till att ha en ost eller grönsaker i och den lilla påsen och minipåsen är toppen att ha med på utflykten eller till lunchmackan i väskan.

Användning:

Förslut bivaxpåsen med hjälp av värmen från dina händer. Bivaxet stabiliseras då det kyls ner och behåller den önskade formen. Undvik att förvara rått kött och rå fisk i påsen.

Skötselråd:
Du kan enkelt tvätta av din bivaxpåse med ljummet vatten och lite milt diskmedel. Undvik att torka påsen i direkt solljus. 

Mått:
Mini: 20 x 15 cm (utan botten)
Liten: 20 x 25 cm
Lagom: 25 x 25 cm
Stor: 30 x 40 cm

OBS! Då alla textiler är återvunna så varierar mönster och färger. Se produktbilderna för exempel på hur de kan se ut.

Material:
Återvunnet bomullstyg och bivax.

Mårda skapar miljövänliga alternativ till plastpåsar och plastfolie i form av bivaxdukar och bivaxpåsar. Alla produkter tillverkas för hand i Sverige av återvunna tyger och bivax från lokala producenter. Produkterna kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar etc., både i och utanför kylskåpet. Till skillnad från andra miljövänliga alternativ, såsom glasburkar, tar Mårda mycket mindre plats i kylskåp och skafferiet.