Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Kök / Matförvaring / Gustaf & Linnea Bivaxdukar, 3-pack

Bivaxduken från Gustaf & Linnea gör det möjligt att förvara matvaror på ett naturligt och plastfritt sätt. Den fyller samma funktion som plastfolie och fäster lika bra som den runt matvarorna eller porslinet. Linda duken runt osten, grönsakerna, frukten eller en tallrik mat och värm duken med händerna så formas duken runt föremålet. Bivaxets antibakteriella egenskaper håller matvarorna fräscha och fina.

Den här bivaxduken är en produkt från Gotland med vacker gotländsk design. Den förgyller ditt kylskåp och din picknickkorg med vackra mönster. När du lindar bivaxduken runt dina matvaror gör du inte bara en insats för att minska engångsplasten i ditt hem, du bidrar också till att sprida blommor och bin för ett välfungerande ekosystem.

Kommer i 3-pack med en duk av varje i storlekarna Liten (23 x 23 cm), Mellan (28 x 28 cm) och Stor (35 x 35 cm). Välj mellan fyra olika mönster; "Blåeld", "Murgröna", "Ringblomma" och "Vallmo"!

  • Minskar engångsplasten.
  • Minskar matsvinnet.
  • Biologiskt nedbrytbar.
  • Finns i flera vackra mönster.

Skötselråd:
Tvätta för hand under rinnande kallt/ljummet vatten, går bra att använda en liten mängd ekologiskt diskmedel. Torka av med handduk eller låt lufttorka. Duken ska ej komma i kontakt med höga temperaturer då bivaxet smälter. Rätt skött kan bivaxduken hålla cirka ett år (eller ca. 400 användningar) och går sedan att återimpregnera. Detta gör du genom att behandla tyget med ny bivaxblandning så håller duken ännu längre.

OBS! Bivaxdukarna rekommenderas inte till rått kött eller rå fisk.

Ingredienser:
Bomull*, Bivax^¤, Tallharts^, Jojobaolja*. * = ekologisk, ^ = från svenskt jordbruk, ¤ = ekologiskt bivax i den mån det finns tillgängligt.

Gustaf och Linnea är två yrkesbiodlare på Gotland med passion för miljö och hållbarhet. Utöver egen biodling tillverkar Gustaf och Linnea ekologiska hudvårdsprodukter anpassade för Skandinaviens alla årstider och väderskiftningar. Produkterna innehåller en bas av svenskt bivax, vilket främjar och stödjer pollineringen av svensk flora och fauna. Den traditionella plastförpackningen har valts bort till förmån för en återvinningsbar pappförpackning med vacker gotländsk design.