Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Kök / Övrigt / Ah! Table! Groddtorn Terracotta

Groddtorn i terrakotta som är designat för att ge groddväxter optimala odlingsförutsättningar. Groddtornet från Ah! Table! består av ett bottenkärl och två odlingskärl samt tillhörande lock för mörkläggning. De två övre odlingskärlen är perforerade och släta inuti för att förhindra mögeluppbyggnad och att frörester fastnar på sidorna. I bottenkärlet, som har en glaserad insida, kan man blötlägga fröna innan de läggs för groddning i de övre våningarna. Bottenkärlet fyller man sedan på med vatten under själva groddningen.

Användning:

Aktivera fröna genom att blötlägga dem i bottenkärlet. Tiden för blötläggning skiljer sig mellan olika fröer, följ anvisningarna på fröpåsen. Fördela sedan fröerna i de perforerad odlingskärlen. Fukta med en sprayflaska eller häll över ett glas vatten. Sätt på locket. Se till att det alltid finns vatten i bottenkärlet. Under groddningsfasen är det viktigt att groddarna sköljs med vatten en till två gånger om dagen för att undvika mögelbildning. Skörda när groddarna har uppnått önskad storlek.

Mått:
Höjd: 21 cm
Diameter: 16 cm

Material:
Terrakotta.

Tillverkad i Europa.

Franska Ah! Table! specialiserar sig på miljövänliga och giftfria kökstillbehör, exempelvis ekologiska tygpåsar för matförvaring och redskap i rostfritt stål. Produkterna passar perfekt för dig som strävar efter ett plastfritt kök.