Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Dryck / Ekologiskt te / Grönt te / Qi Teas Grönt Te Ginkgo, 25 påsar

Ginkgoträdet betraktas i Kina som en symbol för ett långt och vitalt liv fyllt av energi. Forskning har visat på att ginkgo har en positiv inverkan på korttidsminnet. En mild dryck av ginkgo med toner av naturlig vanilj samt kanel berikad med en nypa lakritsrot och pepparmint.

Ingredienser:
Grönt te (74%)*, Ginkgoblad (15%)*, Fänkål*, Lakritsrot*, Pepparmynta*, Kanel*, Naturlig vaniljarom*, Naturlig karamellarom*. * = ekologisk.

Qi Teas är varumärket som har tagit Fairtrade ett steg längre. Man handlar direkt med tebönderna utan mellanhänder och bönderna, deras familjer och byar får löpande stöd till att utveckla hälso- och sjukvård, bygga gatubelysning och skola, inackorderingsstöd för barn från avlägsna byar samt skolmaterial och stöd till lärarlöner. Man har utbildat bönderna i demokrati och ekologisk odling och stöd till att utveckla fler grödor än bara te.

Qi ekologiska och Fairtrade-certifierade teer är sammansatta efter gamma kinesisk lära där man ansåg att Qi är livets egen kraft och energi. I det gamla Kina använde man växter och örter för att få bättre hälsa och balans i livet, och man anser än idag att Qi-energier kommer igen i allt hela livet - samhället och miljön vi lever i såväl som maten vi äter och den motion vi unnar oss. När alla dessa delar av livet är i balans och harmoni är Qi-energierna starka.