Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Övrigt / Ljus / Yvelis Miljövänligt Blockljus, Ø 70 mm

Klassiskt vitt blockljus från Yvelis som är handgjort av 100% olivstearin. Olivstearin tillverkas av olivolja till skillnad från vanligt stearin som oftast innehåller animaliskt fett och/eller palmolja. Dessutom är olivstearinljus fritt från paraffin vilket ger en renare inomhusluft. Yvelis stearinljus brinner med en stor och klar låga och bildar ofta en vacker spets när de brinner ner. Säljes per styck.

Brinntid:
15 cm: ca. 55 timmar
20 cm: ca. 70 timmar
25 cm: ca. 85 timmar

Skötselråd:
Klipp veken till ca. 1 cm innan du tänder det. Se till att ljuset står stadigt på ett eldfast underlag. Om ljuset rinner eller har för stor låga, släck det och korta ner veken innan du tänder igen. Om ljuset brinner med för liten låga, häll ur lite stearin. Om ingen spets bildas på blockljuset kan det bero på drag och temperaturskillnader eller att veken är för lång/kort.

Mått:
Höjd: Välj mellan 15, 20 eller 25 cm
Diameter på ljusen kan variera med några mm men vanligast är ca. 67-68 mm

Ingredienser/material:
Olivstearin och bomullsveke.

Tillverkat i Roslagen, Sverige.

Yvelis tillverkar miljövänliga ljus för hand i Roslagen av de bästa råvaror som går att finna. Yvelis har valt att använda svenskt rapsvax i tillverkningen av deras doftljus. Svenskt rapsvax är närproducerat, naturligt och förnyelsebart och därför miljövänligt. Dofterna kommer från eteriska oljor som är noga utvalda, testade och av hög kvalitet.

Yvelis tillverkar även blockljus av olivstearin som till skillnad från vanligt stearin inte innehåller animaliskt fett eller palmolja.Andra köpte även...