Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Mat & Dryck / Nötter & Frön / Superfruit Chiafrön

Superfruits ekologiska chiafrön kommer från Mexiko där de ursprungligen har odlats sedan tusentals år tillbaka. Traditionellt har chiafrön konsumerats som de är, i form av en dryck som kallas ”chia fresca” eller som komplement till bröd och bakverk. Fröna kan malas ned och användas tillsammans med andra sorters mjöl. Växten introducerades i EU 2009 som ”Novel Food” vilket innebär att den är rekommenderad att användas i bakning av bröd upp till 5% av den totala mängden.

Chiafrön är rika på omega 3, fiber och protein. De innehåller dessutom en hel del nyttiga mineralämnen såsom fosfor, kalcium och kalium. Idrottsmän världen över använder sig av chia dagligen för sina näringsgivande egenskaper!

  • RAW och ekologiskt certifierade.
  • Mer än 20% omega 3 och 33% kostfiber.
  • Lättsmält för magen (behöver ej krossas)!
  • 1 matsked = ca 5 gram frön = ca 1 gram omega 3.
  • Använd i chia fresca, müsli, smoothies, matlagning och brödbakning.

Ingredienser:
Ekologiska chiafrön.

Ursprungsland: Sydamerika

Näringsdeklaration per 100 g:  
Energi 1894 kJ /451 kcal
Fett 31 g
- varav mättat fett 4 g
Kolhydrater 5 g
- varav sockerarter 1 g
Fiber 34 g
Protein 21 g
Salt 0 g
Vitamin E 29,1 mg (243% DRI)
Omega 3 fettsyror 20 g

Superfruit är nordens ledande varumärke inom superfruits, superfoods och raw foods. I Superfruits sortiment hittar du några världens mest näringsrika superfrukter och superbär samt alger, örter, frön, svampar, kryddor, grönsaker m.m. Superfruit ger dig naturliga och ekologiska produkter av högsta kvalitet, med garanterat ursprung och utan onödiga tillsatser.Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Spana in våra omdömen hos Prisjakt!