Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Ansiktsvård / Ansiktsolja / Crearome Ekologisk Kaktusfikonfröolja Kallpressad, 10 ml

Kaktusfikonfröolja är en mycket populär och exklusiv ansikts- och anti-ageolja. Oljan utvinns genom mekanisk kallpressning av de små fröna från kaktusen prickly pear. Fröna är mycket hårda och innehåller max 5% olja. Det behövs cirka 30 kg frön från ett ton frukt för att producerar en enda liter ren kaktusfikonfröolja.

Kaktusfikonfröolja är rik på linolsyra, E-vitamin och steroler och det är det som är det speciella med oljan. Dessa ämnen ger oljan en möjlighet att påverka rynkbildning och åldringsprocesser i huden, och gör att den har en kraftig regenerations- och återuppbyggande effekt.

Användning:

Applicera droppvis direkt från flaskan på rengjord hud eller blanda i din ansiktskräm. Har du torr hy kan det vara lämpligt att blanda oljan med andra feta oljor som avokadoolja, macadamiolja, sesamolja eller karanjaolja. Kaktusfikonfröoljan kan även användas på de känsliga partierna runt ögonen. Den fungerar också utmärkt som nagel- och nagelbandsolja.

Ingredienser (INCI):
Opuntia fikus indica (prickly pear seed oil)*. * = ekologisk.

Ursprungsland: Marocko.

Crearome är ett nyfiket och kunskapsintresserat varumärke som är marknadsledande i Sverige på rena eteriska oljor, andra naturliga doftämnen samt råvaror till hudvårdsprodukter som man kan göra själv. Crearomes naturliga och ekologiska råvaror är av högsta kvalitet och noggrant utvalda av leverantörer från hela världen.