Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Tvätt / Klädvård / OrganoTex Spray-On Textile Waterproofing, 500 ml

OrganoTex® Spray-On Textile Waterproofing är en biologiskt nedbrytbar impregnering som kan appliceras på de flesta textilier för att förbättra vatten- och smutsavvisningen. Lämplig för vattentäta funktionsplagg, softshell, vindjackor, vandringsbyxor, sovsäckar, tält, ryggsäckar, textila skor och övriga utomhustextilier. Produkten lämpar sig bäst på syntetmaterial, men fungerar även på t.ex. fleece, ull och bomullsblandningar.

Teknologin är inspirerad av naturens egen kemi, likt lotusbladets egenskaper att repellera vatten. Impregneringen fäster på djupet (3D) vilket gör att plagget bibehåller ånggenomsläpp, färg och struktur bra. Textilen blir fräschare och livslängden på dina kläder eller produkter ökar.

  • Impregneringsspray för funktionsmaterial.
  • Enkel att applicera direkt på ren textil.
  • Lätt biologiskt nedbrytbar.
  • Räcker till ca. 5 plagg eller 10-12 kvm.
  • Fri från fluorkarboner (PFAS).

Användning:

  1. Tvätta textilen/plagget utan sköljmedel och torka det helt torrt. Använd ett skonsamt tvättmedel, t.ex. OrganoTex BioCare Textile Wash.
  2. Skydda arbetsytan och spraya textilen från ca. 20 cm, vänta 1 minut och spraya igen så den blir helt genomfuktad, men överdosera ej! Torka bort överflödig vätska med en trasa, så inga droppar blir kvar som kan ge fläckar.
  3. Torka i torktumlare eller torkskåp för bästa effekt, eller självtorka i 24 timmar.

Ingredienser:
Vatten, Kiselorganiska polymerer, Nonjoniska och anjoniska tensider samt naturliga fettsyror.

OrganoTex® erbjuder giftfria vattenavvisade produkter för kläder och skor. De flesta utomhusplagg eller skor tappar med tiden sina vattenavstötande egenskaper, antingen genom att de använts mycket eller att de tvättats ofta. Med OrganoTex® textil- och skoimpregnering och tvättmedel får du ett komplett underhåll för dina vattenavvisande plagg, skor, ryggsäckar med mera. 

Alla produkter från OrganoTex® är snabbt biologiskt nedbrytbara och baseras till största delen på förnyelsebara råvaror. De är helt fria från fluorkarboner, lösningsmedel och andra typiska textilkemikalier som ofta används för textilimpregnering. Dessutom är produkterna utvecklade och tillverkade i Sverige.