Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Tvätt / Klädvård / Impvax Impregneringskloss för textil, ca. 80 g

Impvax är ett impregneringsmedel för textil tillverkat av stearin, bivax och linolja. Stearinet i Impvax är miljömärkt med svanen. Bivaxet kommer från Sverige och har samlats in i Töreboda. Linoljan kommer från svenska blommor och tillverkas i Ystad av Allbäck linoljeprodukter där den har renats på hemligt vis. Alla ingredienser är förnyelsebara, lätt nedbrytbara och ofarliga. Varje förpackning sys av återanvänt bomullstyg som färgats med te.

Användning:

  1. Tvätta gärna tyget så att smuts och kemikalier försvinner.
  2. Gnid klossen mot de delar som du vill ha vattenavvisande. Är tyget av en annan färg än vit ser du direkt när ytan är färdigbearbetad.
  3. Värm därefter det behandlade området med strykjärn på låg värme. Använd bakplåtspapper emellan om du önskar. Hårtork fungerar också bra. Sen är det klart!

Ingredienser:
Stearin, Bivax, Linolja.

Impvax skapades för att återimpregnera ytterplagg som förlorat sin vattenavvisande förmåga. Tillverkningen sker två mil öster om Örebro i en liten fabrik som var ladugård för hundra år sedan. Linnéas Naturprodukter är ett enmansföretag, på gränsen till hobbyverksamhet, som har Impvax som sin största produkt.