Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Råvaror / DIY / Eteriska oljor / Booming Bob 100% Eterisk Olja, 10 ml

Booming Bobs eteriska oljor är 100% rena och outspädda. De växter som oljorna framställs av odlas ekologiskt på Booming Bobs producents gård Windermere Farm, i Sydafrika, eller köps in direkt från andra EcoCert-certifierade odlare utan mellanhänder. Certifieringen garanterar bland annat att jorden hålls fri från kemikalier och att vatten och djurliv skyddas. Alla eteriska oljor från Booming Bob testas noggrant och den kemiska sammansättningen analyseras för att garantera att kvaliteten uppfyller en internationell standard. Ytterförpackningarna är tillverkade av 100% återvunnet papper och flaskorna samt korken är 100% återvinningsbara.

Eteriska oljor är högkoncentrerade, doftande oljor som extraheras från olika växtdelar där de förekommer färdigbildade. En eterisk olja är själva essensen av den växt den kommer ifrån, i vilken den fyller en naturlig funktion genom att avskräcka skadedjur och attrahera pollinerare. Ordet eterisk betyder ”flyktig” och beskriver oljans doft, som lätt avdunstar och sprider sig i luften. Eteriska oljor har många användningsområden, varav de vanligaste är aromaterapi, hudvård och rengöringsprodukter.

Booming Bobs eteriska oljor finns i 19 olika dofter. Här nedan har vi kategoriserat oljorna utifrån vilken doftnot de tillhör. När man doftsätter till exempel en kroppsolja är det lämpligt att använda sig av alla tre noterna för att skapa en mer komplett och långvarig doft.

Toppnoter:      
Mellannoter:     
Basnoter:
Apelsin
Basilika
Bergamott
Citron
Citronella
Citrongräs
Eukalyptus
Grapefrukt
Lavendel
Pepparmynta
Petitgrain
Rosmarin
Kryddnejlika
Lavendel
Rosmarin
Svartpeppar
Tall
Cederträ
Ingefära
Kanel
Kryddnejlika
Patchouli

 

Användning:

Blandas i andra oljor eller hudvård samt för bad och massage. I hudvård rekommenderas den eteriska oljan utgöra max. 1-2% av den färdiga produkten. I aromaterapi kan dosen ökas. 1 ml motsvarar ca. 20 droppar.

OBS! Använd inte under graviditet eller på spädbarn. Förvaras utom räckhåll för barn. Ej för invärtes bruk eller outspädd på direkt på huden.

Tips på recept!

Sköljmedel:
2 dl ättika (24%)
5 dl vatten
10-15 droppar eterisk olja

Koka vattnet och låt det svalna helt. Blanda alla ingredienser i en glasflaska och förvara i rumstemperatur. Dosera 2 msk i facket för sköljmedel. Kom ihåg att skaka flaskan ordentligt innan användning, så att den eteriska oljan fördelas jämnt.

Fyllig kroppsolja:
50 ml aprikoskärnolja
25 ml arganolja
25 ml nyponfröolja
10-20 droppar eterisk olja (kombinera gärna 3 dofter, varav en toppnot, en mellannot och en basnot)

Blanda alla ingredienser i en glasflaska, gärna en mörk som skyddar mot ljus. Börja med den lägre dosen eterisk olja och tillsätt fler droppar om doften är för svag.

Insektsspray:
2 dl vatten
30 droppar eterisk eukalyptusolja
20 droppar eterisk citrongräsolja
10 droppar eterisk cederträolja

Koka vattnet och låt det svalna helt. Häll vattnet i en glasflaska med spraykork eller roller, droppa i de eteriska oljorna och skaka blandningen. Redo att användas på kroppen! Skaka alltid flaskan innan användning.

Klicka på respektive doft i drop-down menyn för beskrivning, vetenskapligt namn, ursprungsland med mera.

Booming Bob är en svenskdesignad ekologisk hudvårdsserie med fokus på ingredienserna. Råmaterialen i varje formulering får stå i rampljuset, på framsidan av produkten, istället för dolt i bakgrunden. Booming Bob använder en blandning av de bästa kallpressade ekologiska oljorna för din hud, inget konstgjort, inget adderat. Varje ingrediens är utvald för sin funktion, renhet men också miljöpåverkan. Booming Bob-serien innehåller flertalet mixade oljor, läppbalsam och eteriska oljor.Tillbehör till Booming Bob 100% Eterisk Olja, 10 ml