Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Kroppsvård / Body butter / Akamuti Virgin Wildcrafted Shea Butter, 160 g

Akamuti Virgin Wildcrafted Shea Butter är ett krämigt och fylligt sheasmör som är fullt med vitamin A, E och F! Sheasmör gör huden len och återfuktad på ett naturligt sätt. Passar alla hudtyper men är speciellt bra för torr eller kliande hud med tendens till eksem. För alla åldrar och hela kroppen.

Detta oraffinerade, vildskördade sheasmör produceras av kvinnokooperativ i Ghana. De använder skörde- och tillverkningsmetoder som har använts i tusentals år. Eftersom sheasmöret är fritt från kemiska processer så behåller det sin naturliga godhet och krämiga färg.

Användning:

Mjuka upp det mellan händerna innan det smörjs på kroppen om det är hårt. Passar bra till torra armbågar, hälar och läppar. Sheasmör är ett fast smör och blir hårdare under vintermånaderna. Därför förvaras den bäst i rumstemperatur.

Tips!
Innan du lägger dig; smörj in fötterna och sätt på dig sockor så har du mjuka fötter när du vaknar.

OBS! Rått sheasmör har en säregen doft som är kraftigare än behandlade varianter. Doften kan uppfattas som mindre behaglig och kan variera från skörd till skörd.

Ingredienser (INCI):
Pure unrefined wildcrafted shea butter (butyrospermum parkii)*^ . * = ekologisk, ^ = rättvist handlad.

Ursprungsland: Ghana

Akamuti är ett brittiskt varumärke som tillverkar ekologiska kroppsvårdsprodukter med hänsyn till social hållbarhet och etiskt ansvarstagande. Produkterna är handgjorda av helt naturliga ingredienser och innehåller aldrig några kemiska ingredienser. Eftersom Akamuti tror på hållbar och etisk handel, används så många rättvisemärkta ingredienser som möjligt från utsatta samhällen runt om i världen. Deras ekologiska bivax och honung kommer från biodlare i Zambia och hjälper till att bevara stamsamhällena och de skogar som de bor i. Sheasmöret kommer från kvinnokooperativ i Ghana som hjälper till att finansiera projekt för förnybar energi.