Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Kroppsvård / Body butter / Akamuti East African Shea Butter Nilotica, 100 g

Shea Butter Nilotica (Muyaosmör) från Akamuti är ett unikt och ovanligt sheasmör från Östafrika, även känt som gyllene sheasmör. Till skillnad från västafrikanska sheasmör är Shea Butter Nilotica ett naturligt mjukt och krämigt kroppssmör med otroligt näringsgivande egenskaper. Så nära naturen som ett kroppssmör kan komma! Sheasmöret är mycket näringsrikt och har utmärkta återfuktande egenskaper för torr hud, hudproblem och hud som exponeras för sol och vind. Det är lätt att applicera och passar perfekt för törstig eller väldigt torr hud.

Varför välja Shea Butter Nilotica? Har en unik smörig konsistens och en högre halt av oljesyra, vilket gör det naturligt mjukt och krämigt. Smälter in i huden.

Akamutis östafrikanska sheasmör är oraffinerat, vildskördat och produceras av ett kvinnokooperativ i Kenya. De använder skörde- och tillverkningsmetoder som har använts i tusentals år. Eftersom sheasmöret är fritt från kemiska processer så behåller det sin naturliga godhet, krämiga färg och naturliga jordnära doft. Dessutom är det kallpressat, vilket gör att innehållet av vitamin A och E bevaras.

OBS! Detta sheasmör är inte ekologiskt.

Ingredienser (INCI):
Unrefined Shea Butter Nilotica (butyrospermum parkii).

Ursprungsland: Kenya.

Akamuti är ett brittiskt varumärke som tillverkar ekologiska kroppsvårdsprodukter med hänsyn till social hållbarhet och etiskt ansvarstagande. Produkterna är handgjorda av helt naturliga ingredienser och innehåller aldrig några kemiska ingredienser. Eftersom Akamuti tror på hållbar och etisk handel, används så många rättvisemärkta ingredienser som möjligt från utsatta samhällen runt om i världen. Deras ekologiska bivax och honung kommer från biodlare i Zambia och hjälper till att bevara stamsamhällena och de skogar som de bor i. Sheasmöret kommer från kvinnokooperativ i Ghana som hjälper till att finansiera projekt för förnybar energi.