Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Hand & Fotvård / Fotfilar & Fotskrubb / Orsa Stenhuggeri Fotfil Orsasandsten

En vacker, effektiv och inte minst skonsam fotfil som är handgjord av mer än 360 miljoner år gammal sandsten från Orsa i Dalarna. Sandstenen består av kiselbunden kvarts och de slitstarka sandkornen ger perfekta egenskaper som slipsten. Många filar kan med åren få en sämre slipförmåga då ytan nöts, en sandsten däremot består helt av sandkorn vilket gör att sandstenen kan hålla en livstid.

Den räfflade sidan på stenen är avsedd för fötterna, där den effektivt tar bort förhårdnader och gammalt skinn. Upprepad användning gör att huden blir mjukare och mjukare. Den släta sidan kan användas som peelingsten till resten av kroppen.

Användning:

För stenen mjukt och varsamt över huden när du är i badet, duschen eller i bastun. Den tar bort döda hudpartiklar och små ojämnheter, ökar blodgenomströmningen och stimulerar hudförnyelsen. Avsluta gärna med att applicera en vårdande kroppsolja eller fotkräm.

Skötselråd:
När du använt stenen sköljer du bara av den och hänger upp på tork i den handvirkade nätpåsen.

Mått:
Höjd: 23 mm
Diameter: 65 mm

Material:
Sandsten.

Tillverkad i Dalarna.

Orsa Stenhuggeri bryter och bearbetar mer än 360 miljoner år gammal sandsten från Orsa i Dalarna. Sandstenen består av kiselbunden kvarts och används främst som byggnadssten, kvarnsten, gravsten och slipsten på grund av sin exceptionella slitstyrka och hållbarhet. Sandkornen i stenen är så fina att den även används till nagelfilar och peelingstenar.