Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Kroppsvård / Fast tvål / Gröna Gredelina Aleppotvål - 16-40% lagerbärsolja, ca. 200 g

Aleppotvålen är handgjord och innehåller enbart naturliga ingredienser, huvudsakligen olivolja och lagerbärsolja. Olivoljan återfuktar och ger näring utan att torka ut eller irritera huden. Lagerbärsoljan är rik på essentiella fettsyror och väldigt mild och vårdande för huden. Aleppotvål passar för rengöring och vård av alla hudtyper, även mogen. Den är perfekt för dig som är känslig, har eksem eller är extremt torr! Lagerbärsolja har antiseptiska egenskaper som kan hjälpa mot problemhy och problem i hårbotten. Tvålen sägs även kunna hjälpa mot psoriasis, akne och håravfall.

Gröna Gredelinas Aleppotvål tillverkas enligt den traditionella Aleppo-metoden som sträcker sig mer än 1000 år tillbaka i tiden. Tvålen görs i kittel och torkas sedan under två veckor i stora block. Dessa block skärs sedan i bitar för hand och läggs för att soltorka i en pyramidform under 9 månader. Aleppotvål sägs vara en av de första tvålarna i världen och anses vara ursprunget till många modernare tvålar som t.ex. Marseilletvålen. Aleppotvål innehåller varken konserveringsmedel, färgämnen, syntetiska dofter eller animaliska fetter. 

Gröna Gredelinas Aleppotvål finns med 16% eller 40% lagerbärsolja. Ju högre halt av lagerbärsolja i tvålen desto mer vårdande blir den. Tvålen kommer med ett kraftigt snöre i sisal för praktisk upphängning.

Användning:

Kan användas för hela kroppen, hårtvätt, babyvård etc. Passar utmärkt till no 'poo-metoden (hårvård utan schampo). Kan även användas till handtvätt av kläder.

Låt gärna tvålen hängtorka mellan användning.

Ingredienser (INCI):
Sodium olivate, Sodium laurate, Sodium chloride.

På grund av situationen i Syrien så tillverkas tvålen i Turkiet tillsvidare.

Gröna Gredelina är ett svenskt familjeföretag som skapar naturliga hushålls- och hudvårdsprodukter från grunden. Företaget grundades och drivs av Lina Paciello som har sina rötter i södra Italien. Hon har hämtat mycket av produktfilosofin därifrån och knutit ihop den med den nordiska enkelheten. Produkterna tillverkas med omsorg och omtanke efter genuina välbeprövade och gamla recept. De innehåller så få ingredienser som möjligt och många är dessutom handgjorda. Gröna Gredelina väljer endast de bästa råvarorna, som är fria från skadliga ingredienser såsom parabener, sulfater, mineraloljor och syntetiska tensider. Alla doftämnen kommer från de finaste eteriska oljorna eller ftalatfria och växtbaserade parfymoljor. Samtliga innehåller minsta möjliga halt av allergener.