Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hudvård / Kroppsvård / Fast tvål / Marius Fabre Fast Marseilletvål, 200 g

En äkta Marseilletvål från Marius Fabre som tillverkas på traditionellt vis med 72% olivolja. Marseilletvålen är en mild tvål som passar för såväl kropp som ansikte och till handtvätt. Den är vårdande för alla hudtyper och särskilt lämplig för personer med känslig hy, till exempel småbarn och allergiker. Olivoljan har unika fuktgivande egenskaper som skyddar huden från uttorkning.

  • Skonsam, naturlig och effektiv.
  • Dryg - räcker mycket länge.
  • Passar alla hudtyper, speciellt känsliga.
  • Fri från artificiella färgämnen, fosfater, konserveringsmedel, parfym och parabener.

Under den hantverksmässiga framställningen får en blandning av vegetabilisk olja och soda sjuda i en stor kittel i tio dagar. Sedan sköljs tvålmassan flera gånger i rent, saltat vatten för att få bort eventuella orenheter och sodarester. Medan massan fortfarande är varm hälls den över i jättelika formar som står på golvet och när den väl har torkat delas den upp i stora block som därefter skärs i olika former. Med Marius Fabres tillverkningsmetod får man en genuin Marseilletvål utan några föroreningar.

Ingredienser (INCI):
Sodium olivate (olive oil), Sodium cocoate (coconut oil), Aqua, Glycerin, Sodium chloride, Sodium hydroxide.

Tillverkad i Frankrike.

Marius Fabre är ett familjeföretag med egen tvålfabrik i Salon-de-Provence, en liten stad norr om Marseille. I fyra generationer har familjen Fabre tillverkat äkta Marseilletvål i Salon-de-Provence, där gammelfarfar Marius Fabre grundade företaget år 1900.

Marius Fabres olika produktserier är gjorda av noggrant utvalda vegetabiliska oljor och innehåller inga artificiella färgämnen, konserveringsmedel eller parabener. Till skillnad från de flesta tvålar på marknaden innehåller Marseilletvålen varken petroleumbaserade lösningsmedel eller animaliska fetter. Att tvålen är fosfatfri, vegetabilisk och har återvinningsbar förpackning gör den extra miljövänlig. En marseilletvål räcker mycket länge, särskilt om den får torka ordentligt, vilket också innebär att den är ovanligt prisvärd.