Stäng
(Välj varumärke)
Cultivator’s Ekologisk Örthårfärg, 100 gCultivator’s Ekologisk Örthårfärg, 100 gCultivator’s Ekologisk Örthårfärg, 100 g
Cultivator’s Ekologisk Örthårfärg, 100 g

Cultivator’s Organic Hair Color är ekologiska örthårfärger som ger ett naturligt och livfullt resultat. Cultivator’s innehåller 19 intensiva till naturliga färger som, förutom att ge ett fint resultat, har en vårdande effekt och ger håret en fylligare känsla. Färgen tränger inte in i hårstråna, utan lägger sig som en skyddande film runt. Färgen är permanent men bleknar allteftersom så att inga utväxtränder syns.

Alla hårfärger från Cultivator’s är ekologiskt certifierade och innehåller 100% naturliga ingredienser från växter och örter som henna, indigo, aloe vera, kamomill, eukalyptus, gurkmeja, rödbetor och hibiskus för att nämna några. Örtfärger är säkra, giftfria och passar alla, men använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna.

  • Finns i 19 färger.
  • 100% ekologiskt certifierade av USDA och Ecocert.
  • Dermatologiskt testade i Europa.
  • Ej testade på djur.
  • Fria från kemikalier, peroxid, ammoniak, tungmetaller, PPD, parabener, resorcinol och GMO-ingredienser.

Grått hår:
Cultivator’s hårfärger har utmärkt täckning på grått hår, men ta i beaktande att gråa hårstrån kan vara svåra att täcka och i vissa fall kan det behövas flera färgningar för att täcka grått hår helt. Tänk på att grått hår kan bli grönt eller blått med färger som innehåller mycket indigo. För att få bättre täckning och undvika oönskade färger kan du göra en 2-stegs färgning där du först färgar med en röd henna och sedan din utvalda färg. Gör alltid en testslinga först för att se hur resultatet blir.

Kemikaliebehandlat hår:
Vänta fem till sex veckor innan du färgar håret med Cultivator’s om du nyligen har behandlat håret med kemiska hårfärgningsprodukter. Är håret skadat av kemikalier kan det behövas fem till sex färgningar för önskat resultat.

En förpackning innehåller fyra påsar (4 x 25 g) örthårfärgningspulver, 1 par engångshandskar, 1 plasthätta och bruksanvisning.

Användning:

Gör alltid en testslinga innan själva hårfärgningen. Färgresultatet kan variera beroende på din naturliga hårfärg, hårtyp, tidigare färgningar och kemiska behandlingar samt färgningstid och temperatur på vattnet som pulvret blandas med. För bästa resultat, välj en färg som ligger nära din egen hårfärg, se färgkarta.

- Kort hår: 25 g pulver (1 påse)

- Mellanlångt hår: 50 g pulver (2 påsar)

- Långt hår: 75 g pulver (3 påsar)
- Extra långt hår: 100 g pulver (4 påsar)

  1. Blanda pulvret i en skål (ej metall) med ljummet vatten (35°) till en krämig pasta.
  2. Applicera pastan jämnt över torrt hår. Använd en hårfärgningsborste för lättare applicering.
  3. Täck håret med plasthättan och låt verka i 60-90 minuter beroende på önskad färgintensitet.
  4. Skölj håret noga med rent vatten.

Undvik schampo och stylingprodukter i 48 timmar efter färgningen. Därefter rekommenderas ett milt ekologiskt schampo. Produkten bleker inte håret.

Tips!

För ett mörkare och mer intensivt färgresultat kan du färga håret två gånger. Vänta minst tolv timmar innan du färgar en andra gång.

 

 

Ingredienser (INCI):
Klicka på länken nedan för innehållsförteckning av samtliga färger:
PDF-dokumentKanonpriser i butiken just nu! Visa fler

Klicka här för att se våra omdömen hos Prisjakt!

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk kroppsvård, naturlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Läs mer om oss »