Varukorg(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Tvätt / Övrigt / Crearome Ren Eterisk Olja, 10 ml

Äkta eteriska oljor från Crearome som är helt naturliga och ekologiska. Oljorna är 100% rena och pressade av skalen på olika citrusfrukter eller vatten/ångdestillerade ur blad, blommor, frön, rötter och ved. Crearomes eteriska oljor är noggrant utvalda av leverantörer från hela världen, de kommer från rätt botanisk växt och kontrolleras med moderna testmetoder. Alla Crearomes eteriska oljor är märkta enligt gällande kemikalielagstiftning i EU.

Eteriska oljor är lättflyktiga och aromatiska ämnen med lång tradition för naturlig användning i hudvård, aromaterapi, parfym, rökelse, friskvård, mat och örtmedicin. I hudvårdsprodukter används de oftast för att påverka huden på olika sätt, exempelvis ge en kylande, sammandragande, cellförnyande, stimulerande eller renande effekt. I hudvård måste oljorna alltid blandas ut i något annat för att inte verka för starkt, som till exempel en vegetabilisk olja. Vissa eteriska oljor kan användas i mycket små mängder till smaksättning av mat och dryck.

Crearomes eteriska oljor finns i 42 olika dofter. Här nedan har vi kategoriserat oljorna utifrån vilken doftnot de tillhör. När man doftsätter till exempel en kroppsolja är det lämpligt att använda sig av alla tre noterna för att skapa en mer komplett och långvarig doft.

Toppnoter: Mellannoter: Basnoter:
Apelsin
Basilika Söt (linaloltyp)
Bergamott
Bergamott (bergaptenfri) 
Citron
Citronella
Eukalyptus Australiana
Eukalyptus Globulus
Grape
Lime
Mandarin
Mandarin Grön
Pepparmynta
Petitgrain Pomerans
Cederträ Röd (blyertsen)
Citrongräs
Enbär
Geranium (rosengeranium)
Grönmynta
Gurkmeja
Japanmynta
Kardemumma
Lavandin Grosso
Lavendel / Lavandin Super
Lavendel Fine Pop
Litsea Cubeba
Myrten
Nepalisk Peppar
Olibanum Frankincense
Oregano
Palmorosgräs
Rosmarin (cineoltyp)
Rosmarin (kamfertyp)
Salvia
Tall
Tea Tree
Timjan (thymoltyp)
Vintergröna
Ylang Ylang III
Cederträ Atlas
Patchouli
Vetivergräs

 

Att tänka på:
Eteriska oljor är små droppar med stora effekter. De är mycket koncentrerade, och för att få glädje av dem skall de användas på rätt sätt. Vid överdosering kan de vålla skador! De får inte komma i direkt kontakt med slemhinnor och givetvis inte heller ögon. Använd dem ej outspädda direkt på huden. Eteriska oljor bör förvaras mörkt och svalt samt oåtkomligt för barn.

Klicka på respektive doft i drop-down menyn för beskrivning, vetenskapligt namn och ursprungsland.

Crearome är ett nyfiket och kunskapsintresserat varumärke som är marknadsledande i Sverige på rena eteriska oljor, andra naturliga doftämnen samt råvaror till hudvårdsprodukter som man kan göra själv. Crearomes naturliga och ekologiska råvaror är av högsta kvalitet och noggrant utvalda av leverantörer från hela världen.