Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Städ / Allrengöring & Såpa / Gröna Gredelina Koncentrerad Såpa Solros, 500 g

Gröna Gredelinas såpa är naturlig och innehåller inga färgämnen eller onödiga kemikalier. Såpan kokas efter ett gammalt recept på ekologisk solrosolja och är koncentrerad så att du själv kan tillsätta vatten efter behov. Den doftar naturligt rent på gammeldags manér. Effektiv och skonsam mot dig och miljön!

Såpa lämpar sig mycket bra för rengöring av lodräta ytor såsom kakel i badrum och kök. Såpan löser lätt fett från exempelvis stekning eller i ugn och den återfettar samt behandlar trä på ett naturligt och skonsamt sätt. Den kan med fördel användas till alla sorters stenskivor, även marmor då det är en neutral produkt utan färg och syra. Fungerar även utmärkt som fläckborttagning på textiler.

Användning:

Lös upp 1-3 matskedar såpa i 10 liter varmt vatten. En burk motsvarar 1,4 liter flytande såpa, så det tar en stund att lösa upp så koncentrerad vara. Tag gärna lite varmare vatten och blanda såpan en liten stund i vattnet så kommer den att lösa sig. Om du ska använda såpa till att torka golv med mopp så rekommenderar vi i första hand flytande såpa eftersom den löser sig omedelbart.

Testa också att ta lite såpa på en skurborste för att rengöra till exempel trägolv, kakelfogar eller ugnen. Applicera såpan på en svamp eller borste med lite ljummet vatten på, arbeta in och låt gärna sitta på i några minuter. Skölj sedan av.

OBS! Eftersom såpan är en naturprodukt utan stabiliseringsmedel m.m. så kan konsistensen påverkas av temperaturen under årets varmare period. Den är fortfarande koncentrerad, även om den har en flytande konsistens.

Ingredienser (INCI):
Sunflower seed acid (förtvålad solrosolja)*, Distilled water (destillerat vatten), Sodium chloride (mineralsalt)*. * = ekologisk.

Gröna Gredelina är ett svenskt familjeföretag som skapar naturliga hushålls- och hudvårdsprodukter från grunden. Företaget grundades och drivs av Lina Paciello som har sina rötter i södra Italien. Hon har hämtat mycket av produktfilosofin därifrån och knutit ihop den med den nordiska enkelheten. Produkterna tillverkas med omsorg och omtanke efter genuina välbeprövade och gamla recept. De innehåller så få ingredienser som möjligt och många är dessutom handgjorda. Gröna Gredelina väljer endast de bästa råvarorna, som är fria från skadliga ingredienser såsom parabener, sulfater, mineraloljor och syntetiska tensider. Alla doftämnen kommer från de finaste eteriska oljorna eller ftalatfria och växtbaserade parfymoljor. Samtliga innehåller minsta möjliga halt av allergener.