Varukorg(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Guider, tips och inspiration / Recept / Chokladbollar med mullbär

Chokladbollar med mullbär

Åh vad vi älskar dessa chokladbollar med en bas på dadlar, mullbär och nötter. Dadlarna ger en god sötma och mullbär har en nötig och lite karamellig smak som passar så bra tillsammans med choklad. Cashewnötterna går att byta ut till t.ex. hasselnötter eller mandlar om du vill! Är du en chokladfantast så vill vi tipsa dig om att också spana in vårt recept på kexchoklad med hasselnötskräm.

Ingredienser

10 färska dadlar 
1 dl mullbär
1 dl cashewnötter 
3 dl riven kokos 
3 msk raw kakaopulver 
4 msk vatten 
en nypa salt

Gör så här

  1. Mixa dadlar, mullbär och nötter till en smet. Vi använde oss av en matberedare på 750W.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa lite till. Du kan få blanda ihop smeten lite för hand också så det inte bara blir mos längst ner i matberedaren. Den rivna kokosen bör inte vara helt söndermixad.  
  3. Ställ in satsen i kylskåpet i ca 30 minuter, då blir den lättare att rulla. 
  4. Rulla sedan till bollar och rulla i kakaopulver eller riven kokos.
  5. Förvara bollarna i kylen eller frysen och ta fram när du är sugen! 

Tips!
Om du vill rulla bollarna direkt så kan du blöta händerna innan du rullar så fastnar det inte lika mycket smet på händerna.

Receptet är publicerat 2021-04-26