Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Recept på kexchoklad med hasselnötskräm

Kexchoklad med hasselnötskräm

Bjud dina gäster på hemgjord kexchoklad, vi lovar att det kommer bli en succé! Fyllning och val av choklad (som du doppar i) kan varieras efter smak och tycke. Den här gången körde vi på hasselnötskräm för att få en julig touch. Bjud även på våra underbara chokladbollar med mullbär, det kommer också att gå hem!

Ingredienser

16 smörgåsrån
200 g valfri choklad
1 burk hasselnötskräm (det blir lite över)

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. 
  2. Bred på ett jämt lager av hasselnötskräm på ett smörgåsrån. Lägg sedan på ett smörgåsrån och bred på ett lager till. Upprepa tills du har fyra lager smörgåsrån och tre lager hasselnötskräm. Fortsätt tills alla 16 smörgåsrån är slut. 
  3. Se till så att du pressat ihop rånen så mycket som det går, utan att de går sönder. Ta sedan en vass kniv och dela dem i 3 lika stora bitar. Testa dig fram vilken teknik du tycker fungerar bäst, skära rakt igenom eller såga.
  4. Ta en vass skalkniv och sätt i kexet och doppa sedan i choklad, lägg tillbaka dem på ett bakplåtspapper. Täck över det lilla hålet från kniven med lite choklad. När du doppat samtliga låter du dem stelna i kylen.
  5. Ta fram vid behov och njut!

Tips! 
Du kan även använda Kung Markattas chokladkräm som fyllning.

Receptet är publicerat 2021-11-23