Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hem & Hushåll / Kök / Kaffefilter & Tepåsar / Växbo Lin Kaffefilter Linne

Med Växbo Lins miljömärkta flergångskaffefilter i linne spar du både på miljön och ekonomin. Du använder det som ett vanligt kaffefilter istället för pappersfilter vid bryggning, fast om och om igen! När kaffet är klart låter du filtret torka på sin plats i bryggaren. När det är torrt så tömmer du filtret i komposten eller soporna, sköljer av det och hänger på tork till nästa bryggning. Filtret håller flera år vilket ger många bryggningar. När kaffefiltret gjort sitt så kan du med fördel lägga det på komposten.

  • Tillverkat av 100% lin.
  • Återanvändbart.
  • Håller länge.
  • Komposterbart.
  • Miljömärkt av Bra Miljöval.

Skötselråd:
Koka filtret innan första användning och sedan efter behov för att avlägsna kafferester och fett. Det går också bra att tvätta det i 60 grader, utan tvätt- eller sköljmedel.

Storlek: 1 x 4

Material:
100% linen.

Tillverkat i Sverige.

Växbo Lin är ett av Sveriges få kvarvarande linneväverier. Alla produkter vävs på fabriken i Hälsingland och allt i hundra procent lin. Linet kommer från naturen, så när produkterna gjort sitt går de till återvinning eller slängs på komposten. Lin har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något annat naturmaterial.