Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hygien / Mensskydd / Tygbindor / ImseVimse Ekologiska Tygbindor Active - Natural, 3-pack

Imse Vimses tvättbara tygbinda Active är en extra mjuk och följsam binda tillverkad av ekologisk bomullstrikå. Active passar den aktiva livsstilen ännu bättre, bomullstrikån gör mensskyddet lite extra formbart och anpassar sig efter kroppens rörelser. Förstärkt med ett tunt lager laminerat polyestertyg för att förhindra läckage och ge större trygghet.

Tygbindan Active passar perfekt dagtid under större delen av mensen. Funkar även fint som nattbinda under mensens sista dagar då flödet ofta är något mindre.

Användning:

Tygbindan läggs i trosan och knäpps enkelt fast runt trosgrenen med två tryckknappar för att hålla det säkert på plats. Lägg den sidan där sömmen syns mot kroppen och den släta sidan mot trosorna.

Tvättråd:
Tvätta bindan innan du använder den första gången då det ökar absorptionsförmågan. Efter användning sköljs antingen bindorna ur och läggs i kallt vatten med salt eller så får de torka som de är, man kan då med fördel använda lite galltvål eller fläckborttagning innan tvätt. Tvätta sedan bindorna i tvättmaskinen i 60° med ditt vanliga tvättmedel. Använd inte sköljmedel, det förstör absorptionsförmågan och är inte bra för underlivsmiljön. Man kan istället tillsätta lite vinäger i sköljvattnet. Låt bindorna lufttorka, då håller de längst, eller använd torktumlare/torkskåp på låg temperatur.

Mått: 25 x 8,5 cm

OBS! Av hygieniska skäl så gäller ej bytesrätt/returrätt.

Material:
Ekologisk bomullstrikå + 1 lager PUL (polyuretanlaminerad polyester).

Tillverkade i Lettland.

ImseVimse är ett svenskt varumärke som erbjuder miljövänliga, funktionella och hälsosamma hygienprodukter för kvinnor och barn. De flesta produkterna tillverkas av ekologiskt odlad bomull, allt för att kunna erbjuda så rena produkter som möjligt. I sortimentet finner du allt från tygblöjor och tvättlappar till tygbindor och amningsinlägg.

ImseVimse grundades 1988 och har sedan dess utvecklat tvättbara och återanvändbara textilprodukter med omtanke för människor och miljö. Idén till företaget föddes ur grundarens behov att lindra sitt barns blöjeksem. När hon började använda tygblöjor så försvann snabbt besvären − och dotter blev blöjfri tidigt.Jordklok.se - Utvalda produkter sedan 2007

Jordklok.se - Handla naturligt, ekologiskt och hållbart!

Vi är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologisk hudvård, naturlig hårvård, miljövänlig tvätt- och rengöring samt det mesta du behöver för en hållbar livsstil! Har du tips och råd att dela med dig, eller saknar du din favoritprodukt, tveka då inte att kontakta oss!

Årets butik 2020 inom skönhet!