Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Startsida / Hygien / Mensskydd / Tygbindor / Imse Ekologiska Tygbindor utan knappar - Natural, 3-pack

Imses tvättbara tygbinda utan knappar är en smidig och nätt binda som passar bra för en aktiv livsstil. Många som cyklar eller rider föredrar tygbindor utan knappar. Bindan är tillverkad i ekologisk bomull och förstärkt med ett tunt lager laminerat polyestertyg för att förhindra läckage och ge större trygghet. Den är smart i sin utformning, formen påminner om bokstaven H och man viker den enkelt runt trosan.

Tygbindan utan knappar passar perfekt dagtid under större delen av mensen. Funkar även fint som nattbinda under mensens sista dagar då flödet ofta är något mindre.

Tvättråd:
Tvätta bindan innan du använder den första gången då det ökar absorptionsförmågan. Efter användning sköljs antingen bindorna ur och läggs i kallt vatten med salt eller så får de torka som de är, man kan då med fördel använda lite galltvål eller fläckborttagning innan tvätt. Tvätta sedan bindorna i tvättmaskinen i 60° med ditt vanliga tvättmedel. Använd inte sköljmedel, det förstör absorptionsförmågan och är inte bra för underlivsmiljön. Man kan istället tillsätta lite vinäger i sköljvattnet. Låt bindorna lufttorka, då håller de längst, eller använd torktumlare/torkskåp på låg temperatur.

Mått: 22 × 7,5 cm

OBS! Av hygieniska skäl så gäller ej öppet köp.

Material:
Ekologisk bomull + 1 lager PUL (polyuretanlaminerad polyester).

Tillverkade i Turkiet.

Imse är ett svenskt varumärke som erbjuder funktionella och återanvändbara hygienprodukter, framtagna med stor respekt för och kännedom om kvinnokroppen och dess behov. De flesta produkterna tillverkas av ekologiskt odlad bomull, allt för att kunna erbjuda så rena produkter som möjligt. I sortimentet finner du allt från tvättlappar till tygbindor och amningsinlägg.